_
_
_
_
_
AGENDA

Bandada de cignes a Barcelona

EL LLAC DELS CIGNES

Teatre Mariinsky i altres

Parc de la Ciutadella

Del 22 al 25 de setembre

Barcelona es convertirà en el llac on aterraran diverses bandades de cignes. La primera ho farà al Teatre Tívoli on el Ballet Nacional de Cuba actuarà, fins al dia 18 de setembre vinent, amb una captivadora versió d'El llac dels cignes. Aquesta obra, peça clau del ballet romàntic, narra la bella història d'amor entre el príncep Siegfried i Odile, la princesa convertida en cigne pel malvat Von Rothbart. La segona bandada aterrarà, en plena Mercè, al parc de la Ciutadella, on es ballarà a la cascada i al llac el famós ballet de Marius Petipa i Lev Ivánov i música de Piotr Ilitx Txaikovski. L'obra s'interpretarà en els papers principals per Tatiana Tkachenko i Dimitri Rudachenko, primeres figures del Teatre Mariinsky de Sant Petersburg. Més de vuitanta cignes evolucionaran en aquest escenari natural, acompanyats pels audiovisuals de Franc Aleu.

'El llac dels cignes' és ara per ara el ballet més demanat pels programadors

El Ballet Nacional de Cuba torna a Barcelona amb El llac dels cignes, una obra que no es ballava a la nostra ciutat des del 2008. I per què no un altre ballet? La resposta és que a causa de l'èxit obtingut per la pel.lícula El cisne negro de Darren Aronofsky, El llac dels cignes és ara per ara el ballet que més demanen els programadors.

La versió que l'espectador podrà veure, al teatre del carrer Casp, d'El llac dels cignes, és la que sempre ha ballat, i de manera magistral, aquesta companyia. Alicia Alonso s'ha mantingut fidel a la tradició, tot i que va agilitar els fragments de pantomima. Alicia és el cor i l'esperit d'El Ballet Nacional de Cuba. El cigne regna per excel.lència, als 90 anys, més que complerts, i no es planteja deixar la direcció de la companyia. Se sent immortal.

Aquesta admirable artista i dona viu des de l'escola de dansa del Ballet Nacional de Cuba a l'Havana, al barri d'El Vedado, un petit palau neoclàssic habitat pel talent i la disciplina, ha forjat un dels més bells estils de la dansa clàssica. Actualment, no hi ha cap companyia al món de la dansa que no compti amb un artista cubà. La força de l'escola russa i la fluïdesa de la nord-americana s'entrellacen en una simbiosi perfecta. Tant és a quina funció vagi l'espectador d'El llac dels cignes a Barcelona: tots els ballarins fan una impecable interpretació, però és just destacar que brilla la meravellosa ballarina Viengsay Valdés, sublim en Odette i perversa en Odile.

L'altra bandada de cignes, la que aterrarà al parc de la Ciutadella, també ballarà la versió de Marius Petipa i Lev Ivánov, tot i que retallada a 60 minuts. Aquest Llac dels cignes tindrà un al.licient per al públic: a més de tenir lloc en tres escenaris naturals diferents, el públic serà guiatper uns camins que l'aproparan als llocs on transcorre l'acció.

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_