Versió 2.0 del musical a cappella
VOCA PEOPLE
Teatre Tívoli
Des del 31 de maig
No hi ha trucs, what you see is what you get. Amb vuit veus, els Voca People són capaços de fer un repàs enèrgic a la història de la música moderna, des dels Beatles fins a Madonna, passant per Nirvana. Pel que s'ha pogut veure en altres països —arrasen a Portugal i Hong Kong, per posar un parell d'exemples— l'espectacle es basa en l'encadenament de diversos medleys, que, mitjançant curts capítols, amb més o menys gràcia, permeten veure com ha canviat la música pop de masses. És més que un recopilatori de grans temes trencadors, és un voluntariós retaule de l'evolució de les tendències musicals dels últims cinquanta anys. Han estat a Madrid durant cinc setmanes, i ha funcionat raonablement bé.
Arriba a la capital catalana un musical per a tots els públics i oferint un nou vernís: una nova profunditat en el gènere musical, ni que sigui sense voler. I això com es fa? El gran encert d'aquest grup és combinar l'art del beat-box —disposen de dos grans especialistes en aquest art de fer sons de tot tipus amb la boca—, amb el cant a cappella de tres veus masculines i tres femenines (tenor, baix, baríton, contralt, soprano i mezzosoprano). En aquest sentit, el treball dels beat-boxers és veritablement esplèndid, aportant una constant base rítmica que diferencia aquest de qualsevol altre espectacle de música a cappella. El fenomen del beatboxing fa més temps que està estès per Europa i els Estats Units. Al Sónar Kids d'enguany Nose tornarà a Barcelona, una delícia. No s'ho perdin.
Cal estar atents a les cançons. Totes són fàcilment recognoscibles. Des de l'icònic Billie Jean de Michael Jackson, passant per Holiday de Madonna, fins a Baby One More Time de Britney Spears. És especialment afortunat el capítol dedicat a les cançons d'amor.
La idea per donar continuïtat a l'espectacle és lleugerament infantil. Els Voca People proposen a l'espectador una història sobre uns extraterrestres que han arribat a la Terra per error i que, atès que només es poden comunicar mitjançant sons vocals, demanaran a l'audiència racions d'aplaudiments per recarregar la seva nau. Malgrat aquest inici naïf i d'una escenografia limitada, la resposta del públic és molt bona. De fet, el xou és altament participatiu.
Bàsicament, l'espectacle és molt entretingut i enganxa. Així ho acrediten els més de 15 milions d'usuaris que han vist els seus vídeos al Youtube
Tu suscripción se está usando en otro dispositivo
¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?
Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.
FlechaTu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.
Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.
En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.
Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.