_
_
_
_
NARRATIVA CATALANA

Sexe sense tabús de la caçadora d'olors

La caçadora de cossos / La caza

dora de cuerpos. Najat El Hachmi.

Columna / Planeta. 300 / 268

pàgines. 20,50 euros.

Lluny d'encasellar-se en un gènere o d'acotar-se en un calaix sociològic estanc, Najat El Hachmi (Nador, Marroc, 1979) fa una passa més en la seva carrera literària amb La caçadora de cossos. Si ja s'havia convertit, tot i que no li agradi col.locar-se aquesta etiqueta, en un exemple de superació i d'integració en la cultura i la societat catalanes (viure integrada des dels vuit anys a Vic; l'obtenció del premi Ramon Llull el 2008 amb la seva primera novel.la L'últim patriarca i la publicació de Jo també sóc catalana en són mostres), la seva darrera novel.la evidencia una notable maduresa literària que reforça una voluntat de transcendir aquest clixé. La trama ho reforça: La caçadora de cossos és la història d'una dona depredadora d'olors, de cossos i de races que experimenta el sexe sense tabús, amb un revisor de tren o en un vàter de discoteca, amb la intenció de desmuntar tòpics i de demostrar, tanmateix, que tan sols amb el sexe no s'aconsegueix la felicitat.

L' últim dia abans de demà @ / El último día antes de mañana

L'últim dia abans de demà @ /

El último día antes de mañana

Eduard Màrquez

Empúries / Alianza Editorial

152 / 168 pàgines. 16 euros Pocs autors diuen tant amb tan poques paraules. La prosa musical i incisiva de l'autor de La decisió de Brandes cristal.litza en una novel.la de caràcter autobiogràfic sobre la relació amb les drogues, el rock i la poesia al final del franquisme.

La casa cantonera

La casa cantonera

Silvia Alcán tara

Edicions de 1984

137 pàg ines. 15 euros

Després de l'èxit d'Olor de colònia, que ara s'ha traduït al castellà (Martínez Roca, 19 euros), arriba la segona novel.la d'aquesta autora tardana, una història de gelosia i secrets familiars entre dues germanes que esclata quan es retroben després de 20 anys a l'enterrament de la seva mare a la Catalunya interior.

Amor i guerra / Amor y ....@

Amor i guerra / Amor y ...@

Núria Amat

Planeta

336 pàgines. 20 euros

L'assassí de Leon Trotski, el català Ramon Mercader, és un dels protagonistes de l'obra mereixedora del premi Ramon Llull. La poeta, assagista i novel.lista, autora de Reina de América o Todos somos Kafka, presenta una història de passió, crims i odi en plena Guerra Civil espanyola.

L'alquímia del mercat d'alquímies

L'alquímia del mercat

d'alquímies

Maurici Pla

Quaderns Crema

145 pàgines. 12 euros

Els objectes fetitxe i els personatges enigmàtics protagonitzen esdeveniments inversemblants en la darrera novel.la d'aquest arquitecte i autor, una de les sorpreses de la temporada i on la família Khan busca un dibuix de Paul Klee, a la ciutat de K.

El mar

El mar

Bali Bonet

Club Editor

272 pàgines. 18 euros

L'autor mallorquí encapçalà el ressorgiment literari català de postguerra amb aquesta història dels dos adolescents malalts de tuberculosi. Escrita el 1958, les referències sexuals i polítiques van portar problemes amb editors catalans i amb la censura, que Xavier Pla fixa en un sorprenent epíleg.

El cau del conill / La madriguera @

El cau del conill /

La madriguera @

Cristian Segura

Destino

272/288 pàgines.19,50 euros

Arribar i moldre. Poques vegades un autor guanya un premi del pes del Josep Pla amb la seva primera novel.la. L'obra segueix a la nissaga dels Conill, fet que serveix per girbar una caricatura àcida farcida d'ironia sobre una burgesia catalana sense esma social i econòmica.

La bicicleta estàtica

La bicicleta estàtica /

La bicileta estàtica

Sergi Pàmies

Quaderns Crema / anagrama

141 / 128 pàgines. 11/12 euros

L'autor es desafia a si mateix: en aquest volum (ara traduït al castellà) reuneix els relats més autobiogràfics, camuflats en 19 històries: un malalt de melangia; els dubtes sobre la corbata que cal posar al cadàver del pare...

El millor lloc del món @

El millor lloc del món @

Rosa Cullell

Amsterdam

152 pàgines. 17,90 euros

Estimar i el desig de ser-ho i la força per tornar a aixecar-se són, potser, els sentiments que comparteixen sense sospitar-ho el seguit de personatges que conflueixen en aquesta novel.la amb què l'exdirectiva de La Caixa i antiga responsable del Liceu estrena faceta al seu currículum.

Una paraula de més @

Una paraula de més @

Eloi Vila

Alisis

311 pàgines. 17 euros

Si el 2009 el protagonista de L'any del Senyor va ser un picapedrer medieval, la nova novel.la del polifacètic periodista ofereix una intriga a través de l'òptica de la càmera d'un fotògraf que prova de fugir de l'addicció a les drogues. Estil fresc el d'aquest autor que cerca aquí la consagració com a novel.lista.

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_