_
_
_
_
AGENDA

El paper encara no ha mort

FIRA INTERNACIONAL DEL

LLIBRE D'ART I DISSENY,

ARTS LIBRIS

Arts Santa Mònica

Fins al 17 d'abril

Gutemberg no ha mort. Tal vegada el llibre electrònic substituirà determinats productes de paper, però difícilment aconseguirà acabar amb el llibre d'artista, aquest objecte preciós on el creador bolca la seva imaginació i el seu ofici, que té una mica de treball d'orfebre, encara que amb un matís més col.lectiu, de manera que la mà del gravador i de l'impressor, o la intervenció de qui tria el paper i el format, són sovint tan o més determinants que la idea original del mateix artista.

Avui s'inaugura a Barcelona la Fira Internacional del llibre d'art i disseny, Arts Libris, a iniciativa de Raíña Lupa Produccions amb la col.laboració d'Arts Santa Mònica. La segona edició d'aquesta fira promoguda per l'activa galeria-editorial, dirigida per Rocío Santa Cruz, ha aconseguit reunir 79 expositors de tot Europa, que, fins al diumenge 17 d'abril, participaran en diverses taules rodones i tallers sobre diferents aspectes d'aquest particular gènere de l'edició; des de l'enquadernació fins a la fabricació de paper o les tècniques de gravat.

L'edició d'autor, el llibre d'artista i l'experimentació, a la fira Arts Libris

A més dels llibres que presentaran els participants, Ex Libris inclou aquest any dues exposicions paral.leles: la dedicada a Louise Bourgeois, en el centenari del seu naixement, i la que mostra material del Camberwell College of Arts. La primera s'estructura entorn del llibre Metamorfosis, realitzat per la col.leccionista i galerista mallorquina Maria Fluxà, que va mantenir una estreta i fecunda relació amb l'escultora francesa des de 1985, amb qui va acaba publicant, en coedició amb la Galerie Lelong de París, amb textos i reproduccions fotogràfiques de l'arxiu familiar de Fluxà que dialoguen amb cinc gravats de Louise Bourgeois, impresos especialment per a l'edició original de l'any 1999. Arts Libris, com a petit homenatge a Bourgeois, que va morir al maig del 2010 als noranta-vuit anys d'edat, presenta el llibre del qual s'ha fet una edició facsímil, a càrrec del també editor Albert Perelló.

Paral.lelament, l'editorial Polígrafa aprofita l'ocasió per editar el llibre realitzat per l'artista Alex van Gelder que va ser convidat per Bourgeois a retratar-la a la seva casa de Nova York, que moriria tan sols un any després.

El Camberwell College of Arts, d'altra banda, mostra l'acumulació de talent d'un grup que està redefinint allò en què el disseny gràfic està a punt de convertir-se.

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_