Cita amb el cinema d'animació
ANIMAC
Lleida
Fins al 27 de febrer
La Xina, un país emergent en el camp de la producció audiovisual, serà el país convidat d'Animac 2011, la Mostra Internacional de Cinema d'Animació de Catalunya que té lloc des d'avui fins al diumenge 27 de febrer a Lleida. La retallada pressupostària d'un 25% no farà minvar la qualitat de la programació d'un festival que enguany inclou un total de 90 pel·lícules representatives del millor cinema d'animació que es fa al món.
La mostra s'inaugura avui (Sala Ricard Viñes de La Llotja, a les 21.00 hores) amb el llargmetratge The Boys, un documental nord-americà de gairebé dues hores de durada que explica la vida dels autors de la majoria de les cançons de les bandes sonores de Disney, els germans Robert B. i Richard M. Sherman.
Es podrà veure una selecció de les treballs de les escoles d'animació de Xina, el país convidat
El festival lleidatà, que arriba a la XV edició, es consolida com una de les cites més importants per als professionals d'aquesta disciplina. És una mostra independent i no competitiva dirigida als artistes que fan servir l'animació com a instrument d'expressió personal i que no dubten de transgredir o qüestionar els límits de la narrativa tradicional per enriquir la capacitat expressiva del cinema. També és un laboratori en el qual es generen idees i s'estableixen relacions entre les diverses disciplines artístiques. "És un espai en què se somien i es projecten les històries de futur. El programa reivindica l'esperit del creador i les ganes de fer cinema per damunt dels pressupostos", assenyala la directora d'Animac, Isabel Herguera.
Aquest any, el país convidat és la Xina. De la mà de Liuyi Wang, un dels personatges més influents de l'actual indústria d'animació xinesa, es presentarà una selecció significativa de les produccions que s'estan elaborant a les seves escoles d'animació.
Entre els convidats també destaquen els animadors Bruce Bickford, conegut per les pel·lícules que va fer per a Frank Zappa entre el 1974 i el 1980, i de qui es presentarà una retrospectiva de les millors produccions; Phil Mulloy, que presentarà el seu darrer llargmetratge Goodbye Mister Christie, el primer d'una trilogia premiada l'any passat al Festival Internacional d'Ottawa; i Emma Lazenby, representant de la productora anglesa ArthurCox.
La majoria de les projeccions i sessions programades durant els quatre dies se celebraran a l'edifici de La Llotja, al monument de la Seu Vella, al Teatre de l'Escorxador i al Centre d'Art La Panera. El preu de les entrades oscil·la entre els 9 euros, per a les sessions d'un dia, i els 30 euros, per als abonaments de les sessions dels quatre dies.
Tu suscripción se está usando en otro dispositivo
¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?
Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.
FlechaTu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.
Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.
En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.
Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.