Selecciona Edición
Conéctate
Selecciona Edición
Tamaño letra
AGENDA

Futbol com a bàlsam

Sergi Belbel explora a la seva darrera obra les relacions de família i la crisi

FORA DE JOC, de Sergi

Belbel. Club Capitol (Sala 2)

Barcelona. Des d'avui fins a l'1

d'agost. 20 i 24 euros

Ha fet fortuna la paràfrasi sobre el futbol de la cita de Karl Marx a Contribució a la Crítica de la Filosofia del Dret de Hegel (1844) sobre l'alienació de la religió en els pobles. Però més que l'opi, droga, el dramaturg i director teatral Sergi Belbel (Terrassa, 1963) veu en el futbol "un bàlsam al qual s'aferra amb passió la societat per oblidar, per uns moments, els problemes quotidians". De les relacions familiars, de la crisi i del futbol tracta Fora de joc, la darrera obra de teatre de Belbel, que avui s'estrena dins la programació del Grec.

L'obra, que el dramaturg afirma que va acabar just el dia 27 de maig del 2009, quan el Barça va guanyar la Champions, explica la història de quatre membres d'una família petitburgesa i el cuidador de l'avi, un inmigrant argentí que somnia que el seu fill esdevingui un nou Messi. La retallada del Govern deixa la filla superdotada de la família sense beca per estudiar a l'estranger la qual cosa trastoca les seves aspiracions de futur.

"Si a l'anterior obra el motor del procés creatiu va ser la mort, en aquesta ha estat la crisi, present l'any passat cada dia als diaris. La crisi, però, era l'excusa per parlar de les relacions entre pares i fills, i hi vaig afegir el futbol perquè mentre escrivia semblava que les victòries del Barça eren les úniques notícies que alegraven la gent", explica Belbel, que aquest cop cedeix la direcció de la seva obra a Cristina Clemente. El repartiment està format per Anna Azcona, Toni Sevilla, Francesc Lucchetti, Queralt Casayas i Jordi Andújar.

* Este artículo apareció en la edición impresa del Jueves, 1 de julio de 2010

Más información

  • Grec 2010