_
_
_
_

Agenda

I també..., Teatre, Cinema, Altres, Concerts

TEATRE

'Obreda'. L'obra poètica de Perejaume pren forma d'espectacle escènic en un muntatge dirigit per Mireia Chalamanc i interpretat per Anna Maluquer (ambdues en signen la dramatúrgia), Montse Morillo i Víctor Turull. Escrit al llarg de 10 anys, Obreda recull tres centenars de poemes en els quals Perejaume transita des de la natura a l'impuls artístic i s'interroga sobre el sentit de crear. La veu i la llum són els únics embolcalls escènics a la paraula de l'artista, que ha seguit atentament, però de lluny, l'adaptació dels seus versos per a l'escena. (Brossa Espai Escènic, Barcelona. Fins al 13 de juny. 16 euros).

'Angelina o el honor de un brigadier'. Després de més de tres dècades sense representar-se, l'obra de Jardiel Poncela pren vida un altre cop, en aquest cas sota la direcció de Juan Carlos Pérez de la Fuente. Chete Lera i Soledad Mallol encapçalen un repartiment de 12 actors en aquesta divertida paròdia dels grans drames d'honor del teatre del segle XIX. (Teatre Romea, Barcelona. Fins al 20 de juny. Des de 17 euros).

'Reacció'. El dramaturg alemany Lutz Hübner, especialitzat en teatre de temàtica jove, posa el focus sobre el sistema educatiu, els seus fracassos i conflictes. La violència d'un alumne cap a la seva professora centra l'acció d'aquest espectacle, que arriba a Barcelona sota la direcció d'Òscar Molina. (Sala Beckett. Fins al 20 de juny. 16 euros. 50% de descompte per als menors de 18 anys).

CINEMA

'Els Passos Perduts'. Al final dels anys 60 el director de cine Jordi Cadena (Barcelona Sur, La Señora), va rodar dos curtmetratges sobre la vida quotidiana dels joves de l'època, però no els va acabar. Al cap de 40 anys, Cadena ha creat amb aquell material una nova pel·lícula, completada amb actors i escenaris de l'actualitat. El resultat és Els Passos Perduts, el vuitè curtmetratge del director que ha estat triat per a la selecció oficial del Festival Internacional de Cine Independent de Nova York, que tindrà lloc al juliol. Demà s'estrena a les sales de cine.

'War Don Don'. Després de tres anys d'investigació, Rebeca Richman presenta aquest documental on fa un seguiment del judici a Issa Sesay, comandant en cap del Front Revolucionari Unificat, al Tribunal Especial de Sierra Leone, on es van jutjar els crims comesos durant deu anys de guerra, del 1999 al 2002. Víctimes, jutges, testimonis i acusats passen per davant de la seva càmera. La projecció s'acompanya per un debat sobre el mateix tema, en el qual participarà la directora i Solomon Moriba, portaveu del Tribunal Especial. (CCCB, dissabte 5, 19 hores).

Festival de cinema d'Eivissa.Llargmetratges inèdits i difícils de veure en sales del nostre país, estrenes mundials (dues) i europeus (tres) són l'especialitat d'aquest festival insular en el qual les pel.lícules competeixen pel Falcó d'Or. El jurat d'aquesta edició està format per Jacqueline Bisset, Carlos Bardem, Alex de l'Església, Antonio Isasi Isasmendi i Simón Andreu. (IV Festival de Cinema d'Eivissa. Del 9 al 13 de juny).

ALTRES

'Fotografia portuguesa'. El paisatge, el retrat o la interpretació crítica de la realitat social són els temes escollits per alguns dels autors que van reformar la fotografia durant els anys 80 a Portugal. L'exposició Impressions i comentaris: Fotografia contemporània portuguesa reuneix 40 obres de 28 artistes del país veí. Comissariada per João Fernandes, l'exposició forma part dels actes programats en el marc del festival Portugal Convida que organitza el Consulat General de Portugal a Barcelona. (Foto Colectania. Del 9 de juny al 18 de setembre).

'Vermuts musicals a la Plaça Reial'. La nova programació cultural de la Plaça Reial, amb l'objectiu de dinamitzar i apropar l'espai als veïns de la ciutat, inclou vuit espectacles per als matins dels dissabtes. Vermut i música és la fórmula escollida en què un petit concert interpretat per músics de carrer permetrà gaudir d'un moment agradable en una de les places més boniques de la ciutat. La Dixie Band, un grup del Taller de Músics que treballa el jazz dels anys 20 i 30, i que transporta l'espectador a la màgia d'aquella època, és la primera formació que actuarà. (Ter-rasses de la Plaça Reial, Barcelona. Gratuït. Dissabtes, 12 hores).

'De-Construcció'. Les tensions generades en els processos d'edificació i demolició i el seu punt de trobada: un moment, a mig camí entre el caos i l'ordre, en què els dos processos es confonen, protagonitzen l'exposició de fotografies creades per Adrià Goula que avui inaugura el Col.legi d'Arquitectes de Catalunya. (COAC, fins al 3 de juliol).

Concerts

Dijous 3

Els Amics de les Arts + Anna Roig. Són part de la penúltima fornada del nou pop-folk català. Els primers presenten el seu nou disc Bed & Breakfast, i la segona el seu pop alegre en francès i català. (L'Auditori, 21 hores. 15 euros).

Le Petit Ramon. El projecte de Ramon Faura, basat en la força dels textos i recuperant l'afició pel pop en el seu sentit més ampli, promet sorpreses musicals. (Heliogàbal, 22 hores. 5 euros).

Divendres 4

Joe Henry. Blood From Stars és el seu onzè disc, allunyat dels seus anteriors treballs, és molt més elèctric, complex i fosc. (Apolo, 21.30 hores. 18-20 euros).

Pi de la Serra. Va ser un dels fundadors de la nova cançó i, gairebé mig segle després, segueix al peu del canó amb el blues com a arma. (Luz de Gas, 21 hores. 18 euros).

'Eiji Oue'. El director d'orquestra japonès s'acomiada de l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya amb un cap de setmana de concerts en el qual interpretarà la intensa Segona simfonia, Resurrecció, de Mahler, amb la participació de l'Orfeó Català i, com a solistes, la soprano catalana Marta Mathéu i la mezzosoprano finlandesa Lilli Paasikivi. Al setembre, l'asturià Pablo González el substituirà en la direcció de l'orquestra. (L'Auditori, Barcelona. 4, 5 i 6 de juny. De 36 a 67 euros).

Dimecres 9

Jorge Drexler. El cantautor uruguaià ?que va guanyar un Oscar al 2005? presenta el seu últim disc Amar la trama. (L'Auditori, Barcelona, 21 hores. 22-45 euros. També dijous 10).

Alejandro Bustamante & José Enrique Bagaria. El violinista Alejandro Bustamante es caracteritza per l'interès a interpretar obres poc habituals del repertori més actual. Amb Bagaria ?al piano? interpretarà els Sonets d'Eduard Toldrà, una obra de joventut d'Olivier Messiaen i el Retaule de Joan Guinjoan. (L'Auditori, Barcelona, 20.30 hores. 15 euros).

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_