_
_
_
_
_
AGENDA

Cinema asiàtic fins a mitjanit

12è FESTIVAL DE CINEMA

ASIÀTIC DE BARCELONA (BAFF)

Del 30 d'abril al 9 de maig.

Al Cinema Rex, la sala 2

de l'Aribau Club i el hall i l'auditori

del CCCB. 6,50 euros i entrades

gratuïtes en alguns espectacles.

http://baff-bcn.org/es/

En Vikram és un noi de Nova Delhi que viatja a Bombai per esdevenir una estrella de Bollywood a Luck by Chance, pel.lícula hindi que inaugura demà el 12è Festival de Cinema Asiàtic de Barcelona (BAFF). Com el seu protagonista, són molts els directors asiàtics que, fins al 9 de maig, arriben a la capital catalana per fer-se conèixer i presentar els seus treballs al certamen dirigit per Amaia Torrecilla i Carlos R. Ríos. És la segona edició en què el BAFF torna a apostar per la nova autoria, i comptarà amb la presència de joves directors cridats a ser referents en la cinematografia asiàtica, com Yuri Nomura (Eatrip), Gerry Balasta (The mountain Thies) o Sherman Ong (Flooding in the time of drought). No es deixarà, però, de prestar atenció a autors consagrats, com el mestre del film d'acció Johnny To (Vengeance), el cinema negre de Bong Jong-ho (Mother) o l'obra conjunta de Naomi Kawase, Hong Sang-soo i Lav Diez (Jeonju Digital Project 2009: Visitors).

Però la novetat és sens dubte el BAFF Anime: un minifestival dins el mateix festival que tindrà lloc exclusivament aquest primer cap de setmana a l'auditori i al hall del CCCB, on s'organitzaran sessions gratuïtes de pel·lícules des del migdia fins a mitjanit. Destaquen les estrenes a Espanya de Red line, de Takeshi Koide, i One piece film: strong world, de Munehisa Sakai, així com la presentació de la pel·lícula guanyadora del premi al millor llargmetratge de la secció Anima't de Sitges 2009, Summer Wars, de Mamoru Hosoda. Una secció amb què, segons Torrecilla, es vol "cobrir un nínxol de públic nou" i que s'espera que, a la llarga, pugui guanyar presència en un festival que creix a cada edició: "Volíem introduir-hi també anime per a nens. Però aquests dibuixos s'havien de doblar, i no teníem prou pressupost". Els organitzadors denuncien que, malgrat els esforços per sumar recursos, els mitjans que tenen per treballar són "mínims", ja que les ajudes institucionals no es corresponen amb les dades de celebració del festival.

Amb motiu del 60è aniversari de les relacions diplomàtiques entre Corea del Sud i Espanya, el BAFF compta amb la col·la-boració del Korean Film Council (KOFIC), i dedica una secció especial a pel.lícules poc conegudes d'alguns dels directors coreans amb més projecció internacional, com Green Fish, de l'exministre de cultura coreà Lee Chang-dong, la guanyadora de tres premis al festival de Sant Sebastià Memories of Murder, de Bong Joon-hoo o la guardonada amb un dels Tiger de Rotterdam 1996 The day a pig fell into the well, de Hong Sang-soo. El festival tindrà aquest any una forta presència de pel·lícules filipines, on, segons les paraules dels directors, s'està produint el cinema més "lliure i innovador" de l'Àsia.

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_