_
_
_
_

Agenda

Teatre, Exposicións, Cinema, Altres, Concerts

'12 homes sense pietat'

Un jurat popular format per 12 persones ha de decidir si condemna un noi de 18 anys a la cadira elèctrica. Només un d'aquests homes creu en la innocència del jove, i haurà de convèncer la resta. L'obra és una adaptació al català del clàssic de Reginald Rose Twelve Angry Men (Teatre del Raval. Barcelona. Fins al 2 de maig. 19.30 o 21.00 hores, segons el dia. Entre 16 i 18 euros).

'La marca preferida de las hermanas Clausman'

L'horror de la dictadura argentina explicat per dues germanes adolescents filles d'exiliats polítics. La seva història, però, és una altra: la Catalunya dels anys 90, la moda, les marques i el consum desbordat. (Teatre Tantarantana. Barcelona. Fins al 25 d'abril. 19.00 i 21.00 hores, segons el dia. Entre 10 i 16 euros).

'Si avui és diumenge demà és dijous'

Cartells d'entrades exhaurides es van penjar al Teatre Victòria el mes de febrer passat, quan s'estrenà l'obra dirigida per Aleix Fauró. Ara, el triangle amorós entre una parella i una malaltia mental, l'esquizofrènia, torna a Barcelona amb l'acompanyament musical del compositor Robert Puça. (Versus Teatre. Barcelona. Fins al 18 d'abril. 18.00 i 21.00 hores, segons els dies. 16 euros).

Colònies industrials

Com eren les fàbriques catalanes de finals del segle XIX? Com treballaven i es divertien els obrers? El Museu d'Història respon a aquestes preguntes amb una jornada de portes obertes per tancar l'exposició temporal. (Museu d'Història de Catalunya. Fins al 7 d'abril. De 10.00 a 20.00 hores, segons els dies).

El carrer és nostre... de tots!

En el marc de l'Any Cerdà, aquesta mostra reflexiona, a través de fotografies, material audiovisual, llibres i panells gràfics, sobre els problemes i les oportunitats de l'espai del carrer contemporani amb èmfasi posat a la ciutat de Barcelona. (Col·legi d'Arquitectes de Catalunya. Barcelona. De 10 a 21 hores. Dissabtes, de 10 a 14 hores. Entrada gratuïta).

Imatges de moda

La mostra aprofundeix en la representació de la moda, des d'una visió més històrica, amb més de 200 gravats. (Museu Disseny Hub Barcelona. D'11 a 19 hores. Diumenges i festius, d'11 a 15 hores. 4 euros).

Cinema nicaragüenc

Mostra de pel·lícules sobre la història recent de Nicaragua en commemoració del 30è aniversari del triomf de la Revolució Popular Sandinista i la Cruzada Nacional de Alfabetización. Es projectaran: Bajo el fuego, de Roger Spottiswoode (1983); La canción de Carla, de Ken Loach; Nuestra América, de Kristina Konrad i el documental El otro combate. La alfabetización, de Simon. (Centre Cívic Pati Llimona. Barcelona. Del 6 al 9 d'abril. 19 hores. Entrada gratuïta).

El documental del mes

30 reporters birmans van gravar clandestinament l'abús als drets humans patit al seu país durant les manifestacions pacifistes de monjos budistes al 2007. El film d'Anders Ostergaard va optar a l'Oscar per millor documental. (Diferents sales de cinema catalanes. Del 8 fins al 28 d'abril. Fins a 6,5 euros).

De poema a poema

El poeta i escriptor Carlos Marzal revisa la poesia de Francisco de Quevedo en aquest cicle en què una sèrie de poetes contemporanis desvetllen els secrets del talent de grans autors de la literatura hispànica llegint i comentant uns quants dels seus poemes extraordinaris que fan entendre les raons que els converteixen en les obres mestres que són. (CaixaForum Barcelona. 7 d'abril. 19.30 hores. 2 euros).

Judith Butler

Què fa que la mort violenta d'un ésser humà produeixi uns cops horror i altres indiferència? La intel·lectual nord-americana explica com les recents guerres dels Estats Units han establert quines són les vides que no tenen cap valor i quines les que s'han de plorar. (CCCB. Barcelona. 7 d'abril. 19.30 hores. Entrada gratuïta).

Concerts

Divendres 2

Gustav Lundgren Quintet. Malgrat la seva procedència sueca, no practiquen el jazz d'avantguarda sinó el bob elegant, alegre i parsimoniós. (Jamboree. Barcelona. 21 i 23 hores. 12 euros).

Dissabte 3

Lisa Germano. Aquesta cantant, compositora i multiinstrumentista nord-americana sempre ha donat mostres de la seva estima pels sons més transgressors i sinuosos amb què vesteix les seves feridores lletres que interpreta amb la seva hipnòtica veu. (Sala Apolo 2. Barcelona. 21 hores. 12 euros).

Diumenge 4

Marju Vatsel. L'organista i clavecinista estoniana clou el Festival de Música Sacara de Cardona amb les Sis sonates bíbliques, del compositor alemany barroc Johann Kuhnau. (Col·legiata de Sant Vicenç del castell de Cardona. 19 hores. 12 euros).

Dilluns 5

Tokyo Hotel. La banda de pop rock alemany presenta a Barcelona el seu nou disc Humanoid City Tour d'inspiració futurista en què canten en anglès i alemany. (Palau Sant Jordi. Barcelona. 21 horas. Entre 35 i 45 euros).

Dimarts 6

Maria del Mar Bonet. Acaba de publicar un nou disc orquestral mentre continua els concerts amb el seu grup habitual. (Festival del Mil.leni. Palau de la Música Catalana. Barcelona. 21 hores. De 24 a 36 euros).

Reverend Horton Head. Aquesta banda de rock nord-americana de culte arriba a Barcelona amb amb nou disc sota el braç, Laughtin' & Cryin, noves dosis de rockabilly descarat i divertit alhora que elegant i madur. (Sala Apolo 1. Barcelona. 21 hores. 28 euros).

Dimecres 7

Ramon Coll. El pianista mallorquí inaugura el cicle d'activitats entorn al 200è aniversari del naixement de Chopin que organitza l'Escola Superior de Música de Catalunya (Esmuc). Interpretarà els 24 preludis opus 28 del compositor polonès. (L'Auditori. Barcelona. Sala Oriol Martorell. 19 hores. Entrada gratuïta).

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_