_
_
_
_
Crítiques

Agenda

Concerts, teatre, exposicions

TEATRE

'La veu dels poetes morts'

La presència i la veu de l'actriu Carme Contreras (la Roser de El Cor de la ciutat) fa reviure, recitant amb el seu estil personal, textos d'autors cabdals com Horaci, Shakespeare, Víctor Català, Lord Byron, Miquel Martí, Shelley i Sagarra. Amb l'espectacle es presenta Entresòl de Produccions, una companyia que té la voluntat de crear espectacles d'alta qualitat (Sala Muntaner. Fins al 21 de març, 21.00 hores. Entre 14 i 16 euros).

'TapArpègics'

Després de l'estrena a L'Auditori, aquesta obra multidisciplinar que barreja videoart, música electrònica i la tècnica del claqué arriba al Sant Andreu Teatre (SAT) durant dues setmanes. El muntatge parteix de les possibilitats d'un nou instrument sobre el qual els ballarins fan el seu espectacle, convertint-se en músics que toquen amb els peus. (SAT. Fins al 28 de març, 18.30, 21.00 i 21.30 hores, segons els dies. 16 euros).

'The Opera Show'

Espectacle creat al Regne Unit que explota el filó de les àries més conegudes i populars de la història de l'òpera presentat amb estètica de musical modern i aire desenfadat. L'interpreten quatre cantants acompanyats de cinc ballarins i amb música en directe a càrrec d'un ensemble de vuit músics. (Teatre Victòria. Barcelona. Fins al 4 d'abril. Entre 23 i 45 euros).

EXPOSICIONS

Museu del Modernisme

Dissabte obre les portes un museu a Barcelona dedicat al modernisme català. Els col·leccionistes Fernando Pinós i Maria Guirao han reunit 300 peces creades per 42 artistes com Antoni Gaudí, Joan Busquets, Puig i Cadafalch i Santiago Rusiñol. Entre totes, els col·leccionistes destaquen una gran copa de pedra d'Eusebi Arnau de la Casa Garriga Nogués (Museu del Modernisme Català. Carrer Balmes, 80. Des del 20 de març. 10 euros).

'Les chants de Maldoror'

Durant els anys trenta, Salvador Dalí es va obsessionar per El Ángelus de Millet. Per això va reproduir la pintura a les seves obres. Una d'elles és L'Angélus anthromorphique et glaneuses de Millet accompagnés de 1814 de Meissonnier, una de les quatre calcografies inèdites que es poden veure a l'exposició Els Chants de Maldoror que ha organitzat la Fundació Gal·la-Salvador Dalí al castell de Púbol fins al 31 de desembre.

LLIBRES

Gustavo Duch

L'autor qüestiona els monocultius, les agrocombustibles, l'agricultura transgènica i tot el que ha despullat els petits camperols i pescadors de la seva font de treball (Lo que hay que tragar, de Gustavo Duch. Los libros de lince. Llibreria Alibri, carrer de Balmes, 26. Avui. 19.30 hores).

Erika Bornay

L'especialista en iconografia femenina repassa les obres on apareixen dones pintades per homes descobrint els impulsos libidinosos o la misoginia que hi ha més enllà del pinzell i la lluita per fer-se un espai en el món de l'art (Arte se escribe con M de mujer, d'Erika Bornay. SD-Edicions. La Central, carrer Mallorca, 237. Avui, 19.30 hores).

María Llopis

L'artista presenta el seu primer llibre en el qual tracta el feminisme i les polítiques de gènere a partir del conte de la caputxeta vermella. L'autora promet sorpreses durant la perfomance (El Postporno era eso, de María Llopis. Melusina. Centre Cívic Can Felipa. 20 de març, 18 hores).

ALTRES

Kate Mille

L'assagista nord-americana, tot una referència del feminisme i una de les teòriques més influents del moviment, impartirà la conferència Allò que és personal és polític, quaranta anys després en el cicle de pensadores feministes de l'Àrea d'Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona. (Espai Francesca Bonnemaison. Barcelona. 22 de març, 19.00 hores. Entrada lliure).

David Grossman

L'autor israelià conversarà amb el periodista Ramon Colom i presentarà la seva darrera novel·la La vida entera i els assaigs reunits a Escribir en la oscuridad. (Biblioteca Jaume Fuster, Plaça de Lesseps, 20-22. Avui, 19.30 hores).

Dia Mundial de la Poesia

Més d'una trentena de localitats catalanes han programat, per al diumenge 21, lectures de poemes per celebrar la jornada.

CONCERTS

Dijous 18

Mishima. Pot ser el grup que millor identifica l'acostament del pop català cap a un públic adult. Presentaran alguna de les peces del seu nou disc amb projeccions de vídeos de Pol Ponsarnau (De Prop. La Pedrera, 20.00 hores. 3 euros).

Divendres 19

Yo la tengo. El grup paradigmàtic del rock independent i alternatiu torna a Barcelona per presentar les cançons de Popular song, el disc dotzè de la seva carrera (Apolo, 20.15 hores. Entrades esgotades).

Coco Montoya. Brinda una de les exhibicions del blues més potent de l'actualitat. En aquesta ocasió, acompanyat de les cantants Donna Grantis i Meena Clyle (Festival de Jazz de Terrassa. Nova Jazz Cava, 22.00 hores. 30 euros).

Marc Parrot. Fa 50 anys la nova cançó va canviar el panorama de la cultura catalana. Ara Parrot reconstrueix aquells fonaments de forma personal i respectuosa (Barnasants. L'Auditori, 21.30 hores. 18 euros).

Dissabte 20

Megafaun. Banda de folk alternatiu i singular, melòdic i entretallat, harmònic i imprevisible. El seu segon disc ha estat present a moltes llistes del 2009 (Apolo (2), 21 hores. Entre 12 i 15 euros).

Diumenge 21

London Sinfonietta. El conjunt anglès apropa els pioners de la música contemporània com Webern i Varèse a dos referents de la segona meitat del segle XX, Grisey i Takemitsu, i reivindica la maduresa de Casablancas i Holt. (Festival Nous Sons, L'Auditori. Barcelona, 20.30 hores. Gratuït).

PaLoma San Basilio. La gran dama del musical segueix en els escenaris sense fer soroll però mantenint tota la seva força. Val la pena escoltar una vegada més No llores por mí, Argentina (Festival Mil·lenium. Palau , 21.00 hores. Entre 18 i 68 euros).

Dimarts 23

Anouar Brahim. Un llaüt àrab envoltat de música contem-porània occidental. Una barreja fascinant que es converteix en pura bellesa (Cicle ECM L'Auditori, 20.30 hores. 20 euros).

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_