_
_
_
_
Llibres

Rebotiga

El plaer de rellegir; 25 segles de monedes catalanes; El mestre de japonès; Algunes respostes als pares

El plaer de rellegir

Els llibres canvien quan els llegim per segona vegada? L'escriptor mallorquí Blai Bonet (1926-1997) també s'ho va plantejar i va convidar el lector a jugar amb la subjectivitat en aquesta novel•la publicada per primer cop el 1969. A partir de les sortides a la nit barcelonina dels anys 60 del seu protagonista, Marc Esquert rememora el seu passat alhora que escriu la novel.la. Míster Evasió , obra transgressora, collage que reprodueix diferents llenguatges, fa un autèntic exercici d'existencialisme i experimentalisme. Una de les obres més importants de les lletres mallorquines, ara recuperada a un preu molt popular. Míster Evasió. Blai Bonet. Consell de Mallorca. 257 pàgines. 7 euros.

Vint-i-cinc segles de monedes catalanes

Aquest catàleg marca un abans i un després en el món de la numismàtica. Per primer cop, un sol llibre recull tota la producció de monedes emeses dins l'àmbit català, tenint en compte totes les èpoques i tots els països per als quals es van emetre, classificades regnat per regnat. Una informació recollida per l'especialista Miquel Crusafont en el que és el primer catàleg sistemàtic de monedes a Europa. Catàleg general de la moneda catalana: Països Catalans i Corona Catalano-Aragonesa (s. V aC - s. XX dC). Miquel Crusafont. Institut d'Estudis Catalans. 863 pàgines. 100 euros.

El mestre de japonès

Guardonada amb el Premi Tanizaki el 2001 i ara traduïda per primer cop al català, l'escriptora japonesa Hiromi Kawakami presenta una delicada novel.la amb dos protagonistes. El cel és blau, la terra blanca tracta la història d'una parella formada per la Tsukiko Omachi i el seu mestre de japonès, que es retroben per casualitat en una taverna anys després que ella finalitzi l'institut i gairebé no recordi qui és aquell home de cabells blancs que s'asseu al seu costat. A poc a poc, però, tots dos estableixen una relació amorosa lluny de convencionalismes. El cel és blau, la terra blanca. Una història d'amor. Traducció de Marina Bornas. Quaderns Crema. 212 pàgines. 18 euros.

Algunes respostes per als pares

Com escollir la millor escola, com funcionen les xarxes socials o quins són els videojocs més adequats per a cada edat són preguntes que els pares tot sovint es fan a l'hora d'educar els fills. D'aquestes preocupacions acaba de néixer la col.lecció Sèrie E, que s'estrena ara amb Vull un mòbil! i Com escollir escola . Com funcionen determinades xarxes socials, com Facebook o Tuenti, i consells sobre els millors videojocs per a cada edat, per una banda, i, d'una altra, dades de centres o fins i tot fitxes pràctiques per omplir i ajudar en l'elecció de l'escola són alguns dels contigunts de cada títol, ambdós fets per mestres. Vull un mòbil! / Com escollir escola . M. Lourdes Fèrriz / A. Molla i M. Segarra. Ara Llibres. 186 / 148 pàgines. 15,95 euros.

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_