_
_
_
_
_

Agenda

Concerts, teatre, cinema...

CONCERTS

- Álex Ubago. El conegut cantautor basc presenta aquesta nit el seu nou disc, Calle Ilusión, un recull de deu cànons "melòdic i positiu", inspirat en les preocupacions del dia a dia. (Bikini, avui, 21 hores).

- Bill Evans Soulgrass Band. En el marc del festival de jazz, el conegut saxofonista americà torna amb un nou disc sota el braç, The other side of something , on fa, explicava ell, una mescla de "jazz, groove , percussió rockera i funk". I a més, canta. (Luz de Gas, divendres 20. 21 hores).

- La Kinky Beat. Aquesta banda nascuda el 2003 a Barcelona ja ha editat sis discs en el que de manera enèrgica i canyera mesclen punk, reggae i rocksteady. (Mundo Canibal, divendres 20. 20 hores).

- The Blind Boys of Alabama . La provada qualitat del mític grup obre amb la seva actuació el Festival de gospel. (Palau de la Música Catalana, divendres 20. 21 hores).

- Rickie Lee Jones. La cantant de Chicago, una de les intèrprets més importants de la denominada "música inconformista" presenta a Barcelona el seu darrer treball, The Sermon on exposition boulevard , un treball on denuncia la hipocresia de l'evangelisme. (Bikini, dissabte 21. 21 hores).

- The Maria Scheneider Jazz Orchestra. Aquest referent de la composició orquestral de jazz ha treballat el seu repertori amb els alumnes de l'Escola Superior de Música de Catalunya. (Teatre Auditori de Sant Cugat, diumenge 22. 19 hores).

- Muse. El trio de rock anglès tornen per presentar el seu darrer treball, un disc personal titulat The Resistance que ha estat rebut amb alegria pels seus seguidors. Malgrat els problemes del canvi de data (la Copa Davis va obligar a avançar-lo tres dies abans del previst), el concert ha esgotat les entrades. (Palau Sant Jordi, dimarts, 24. 21.30 hores).

Depeche Mode tornen a Barcelona. Convertits en supervivents dels 80, i mantenint un gran estat de forma, la banda de Basildon arriba per oferir dos concerts al Palau Sant Jordi divendres i dissabte (a les 21.30 hores; entre 45 i 70 euros), prova de la seva enorme popularitat. L'excusa és la presentació del seu darrer treball, Sound of the universe , però al llarg d'un repertori d'unes 20 peces cauran composicions com ara Walking in my shoes , I feel you , Enjoy the silence, Never let me down again o Personal Jesus , tema amb què acostumen a acabar els concerts. -L.H.

TEATRE

Sinera, l'illa de llibertat creada per Salvador Espriu a Arenys de Mar, població de la qual era originària la seva família i que ell va recrear a la seva obra amb el nom d'Arenys al revés, és la protagonista de El jardí dels cinc arbres , una adaptació escènica de textos narratius i poètics d'Espriu cosits que Joan Ollé porta a partir d'avui al Teatre Nacional de Catalunya. Montserrat Carulla, Enric Majó, Victòria Pagès i Joan Anguera en són els protagonistes. El jardí dels cinc arbres. Teatre Nacional de Catalunya. Fins al 25 de novembre.

PERFORMANCES

Ahir, la facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona va acollir les sis accions inaugurals de la 8a edició del festival de performance eBent'09 (www.ebent.org), el més antic d'Espanya, que presenta una quinzena d'obres de 20 artistes, sota l'epígraf de Tensions . El festival, que se celebrarà fins al divendres 27 en diversos espais de Barcelona i Sabadell, compta amb la participació del cubà Rafael Álvarez, que combina rituals antics i símbols revolucionaris i de l'artista turca establerta a Alemanya, Nezaket Ekici, que presentarà dues accions sobre temes de gènere i identitat. El plat fort el servirà dissabte Maria Cosmes, que presentarà a la plaça del Mercat de Sabadell, l'acció participativa que va estrenar a l'agost al Festival Internacional de Performance de Pequín. El públic està convidat a participar armat de corbates.

CINEMA

Mentre el nombre de festivals de cinema creix, més de dos centenars a tot Espanya i augmentant, la xifra d'espectadors que van als cinemes minva any rere any. No sembla, però, que perilli, el cinema. I per educar els més menuts en el gust de les pel·lícules, es va crear l'any passat El Meu Primer Festival, programació de cinema per a mainada de 2 a 12 anys, la segona edició de la qual s'obre dissabte amb el film Gran Prix a la muntanya dels invents . Aquest cap de setmana i el que ve per a les famílies i entre setmana per a escolars, el festival oferirà una quarantena de pel·lícules. El Meu Primer Festival. Cinemes Verdi Park i Filmoteca de Catalunya. Del 21 al 29 de novembre.

ART

El Banc Sabadell mostra per primera vegada la seva col·lecció i ho fa al flamant Museu d'Art de Cerdanyola inaugurant el cicle Col·leccions privades mirades públiques . La tria es basa en l'aspecte més actual de la col·lecció que dirigeix Miquel Molins des de l'entrada del nou segle. 6 contemporanis del BS aplega peces de gran format de Perejaume, Jordi Colomer, Ignasi Aballí, Montserrat Soto, Jordi Bernadó i Oriol Vilapuig. L'exposició restarà oberta fins al 3 de gener. Museu d'Art de Cerdanyola (Sant Martí, 88. Cerdanyola ).

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_