_
_
_
_

Agenda

Experimentació artística, disseny i literatura, moda, cinema experimental...

Moguda perifèrica. L'experimentació artística no és patrimoni exclusiu del centre de Barcelona i dels seus grans temples culturals: la perifèria també té coses interessants a dir. Per això són d'agrair propostes com Plasma, òptiques culturals urbanes, una nova iniciativa que tindrà com a escenari el municipi de Badia del Vallès. Aquest projecte multidisciplinari vol ser a més una eina de participació ciutadana per fomentar la cohesió social. La primera edició de Plasma consta de cinc apartats, tots ells amb un gust molt marcat per les accions al carrer. Així, Badia 2.0 neix d'un taller de retoc digital on fotografies d'espais públics del municipi han estat manipulades per ser exposades després als seus espais reals, un gest que permet contrastar la imatge de la ciutat autèntica amb la somniada pels seus parroquians. La segona proposta de Plasma la protagonitza un col·lectiu d'artistes que conviden els espectadors a donar nous usos a espais públics, en aquest cas a la Plaça 8 de Març. A més, s'ha creat un mapa sonor del municipi on els seus habitants expliquen històries, records o simplement evoquen una emoció (www.badiafonia.net). La vida quotidiana dels residents de Badia del Vallès també centra les imatges de 14.000 finestres, una videoinstal·lació de Marten Persiel d'aires documentalistes. Per últim, la companyia d'acrobàcies aèries Deambulants ha creat un espectacle especial per a l'ocasió. Totes les activitats són gratuïtes i es tancaran amb un toc de cultura popular a càrrec dels focs d'artifici de la colla local de diables. 'Plasma, òptiques culturals urbanes'. Dia 14 de juny. Diferents espais. Badia del Vallès (Barcelona). www.badiadelvalles.net.

A DEBAT

Futur teatral. El teatre no és aliè a la revolució tecnològica. Però com ha d'afrontar aquesta disciplina el futur que anuncien tants canvis, alguns lligats fins i tot a la robòtica? Sobre això debaten en el col·loqui L'escena futura, entre altres experts, el director del Grec, Ricardo Szwarcer; l'artista Simona Levi (foto); el dramaturg Roger Bernat, el director del Lliure, Àlex Rigola, i el ballarí Òscar Dasí. 12 de juny, 19.00 hores. Sala Mirador del CCCB (Montalegre, 5). Barcelona. Gratuït.

LITERATURA I DISSENY

L'art dels llibres. Després de passar per la Fira del Llibre de Frankfurt arriba a Barcelona l'exposició visualkultur.cat, un recorregut on afloren un centenar de llibres que són objectes d'art en si mateixos. Així, els volums estan signats per matrimonis entre escriptors, artistes i dissenyadors i abracen un temps que va dels anys seixanta fins a l'actualitat. Entre d'altres, es donen la mà Joan Brossa amb Tàpies o Perajaume; Guinovart amb García Lorca i Comediants amb Salvador Saura i Ramon Torrente. Els comissaris de la mostra són Vicenç Altaió i Daniel Giralt-Miracle. FAD (Plaça dels Àngels, 5-6). Barcelona. Fins al 14 de setembre. visualkultur.cat.

TENDÈNCIES

Fashion Freak. El festival de moda d'avantguarda Fashion Freak celebra demà una de les seves propostes més populars, el Freak Democracy! El principal reclam de la cita consisteix en un mercadillo obert a tothom on es pot comprar roba de dissenyadors emergents. A més, la programació inclou un cicle de debats i classes magistrals on es parlarà d'estilisme, maquillatge, fotografia de passarel·la, periodisme lligat a la moda i les tendències, entre altres temes. Les creacions dels dissenyadors presents a Freak Democracy!, alguns autoproclamats com a 'excèntrics', defugen els convencionalismes. Freak Democracy! Dia 13 de juny, a partir de les 10.00 hores. Convent de Sant Agustí (Comerç, 36). www.fashionfreak.es.

PANTALLES

'Xcèntric(s)'. Pel·lícules de René Magritte i Man Ray, un film de Català-Roca sobre Miró (fotograma) i un altre de Jonas Mekas dedicat a Warhol, que a la vegada signa dos retrats audiovisuals de Dalí. Són algunes de les obres d'El cinema pensa l'art, un cicle itinerant de pel·lícules impulsat por Xcèntric, la programació estable de cinema experimental del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, que es presentarà per Espanya durant els pròxims tres anys. 'El cinema pensa l'art'. CCCB (Montalegre, 5). Avui a les 20.30; 15, 22 i 29 de juny a les 18.30. cccb.org/xcentric.-R. B.

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_