_
_
_
_

Golf i Bush

Ahir van dir a la ràdio que ja es podien tornar a omplir piscines i regar jardins, perquè havia plogut. Fins aleshores només era legal regar les plantes de la terrassa i les d'interior. Avui han dit a la ràdio que ja no es torna a poder.

És una ordenança molt lògica -si hi ha sequera, sembla immoral omplir la piscina i regar el jardí-,però feta de pressa i malament. Regar terrasses sí i jardins no? I si tens una terrassa tan gran com la de la Carmen Maura a Mujeres al borde de un ataque de nervios? Pots regar les plantes amb mànega? I l'aigua que es malgasta d'altres maneres? Jo visc en un lloc, per exemple, on l'aigua calenta triga molt a sortir, perquè s'escalfa mitjaçant una caldera de gasoil. L'aigua freda que es llença cada cop que hom vol dutxar-se equival a mitja banyera, a regar un hortet. I banyar els nens cada nit? Ho hem de fer o hem de tornar al dubtós sistema d'abans? Els meus progenitors (que tampoc no destacaven per un gran amor a la higiene) ens banyaven als meus cinc germans i a mi un cop a la setmana. I el germà número dos, el número quatre i el número sis aprofitaven l'aigua del número u, del número tres i del número cinc).

L'altre dia, Joan Julivert, a la tertúlia del Cuní deia, irònicament, que potser els de Barcelona, per no llençar aigua, hauran de fer servir un sol plat per menjar-se l'entrant, el tall i les postres. Doncs a casa meva era així! Hi passàvem una molla de pa per netejar-lo i servia per tot l'àpat. I fèiem el mateix amb els coberts.

Aquesta situació només significa una cosa. Que els ecologistes que ens governen han de deixar de ser ecologistes teòrics i passar a l'acció, perquè, ara, ser ecologista teòric ja és tan ridícul com ser pacifista teòric. El pacifista teòric, com tothom sap, és el que, a la primera de canvi, li diu "dictador" a George Bush, i així ja s'estalvia els mals de cap amb tots els dictadors de veritat que hi ha al costat de casa. L'ecologista teòric és el que critica els camps de golf, que és una cosa que queda molt molongui, i ja ha complert.

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_