_
_
_
_

Agenda

Festival Zeppelin, documental sobre Ramon Llull, música...

Festival Zeppelin. La novena edició del festival d'art sonor Zeppelin, titulada El so en la cova, s'inaugura avui al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) amb un gran xut col·lectiu a una gegantina pilota de futbol d'un metre de diàmetre. Durant els tres dies del festival cada cop que algú colpegi la pilota, situada en un simulacre de gespa al Pati de les Dones, tot l'entorn ressonarà amb una de les 200 frases sobre l'excés de sorolls i la incapacitat d'escoltar-los a la societat actual que l'Orquestra del Caos, organitzadora de Zeppelin, ha demanat a artistes, intel·lectuals i amics. A més, es va llançar una convocatòria oberta per reunir obres sonores sobre sordesa induïda per tots aquells sons sovint molestos que ja pràcticament no escoltem: l'excés de verborrea, l'agressiu soroll de les metròpolis i el rumor constant i repetitiu de consignes polítiques i publicitàries. La iniciativa ha tingut molt d'èxit i s'han rebut 202 obres. Les peces, que sumen més de 20 hores de gravació, es podran escoltar a l'espai Mirador (entre les 14.00 i les 21.00 hores) i, a més, estaran disponibles al web: sonoscop.net."Proposem una reflexió sobre la creació dels gustos, la incidència de la política i la publicitat i el suport de les institucions públiques a unes indústries culturals que tenen com a objectiu el benefici econòmic", explica José Manuel Berenguer, fundador de l'Orquestra del Caos amb Carlos Gómez i Clara Garí. L'apartat de conferències inclou la participació dels madrilenys Campo de interferencias, que fan actuacions amb instruments fabricats amb joguines electròniques modificades, i del grup BMB, que barreja diverses disciplines. Per últim, el col·lectiu Ciudad Sonora presenta Acústicas del crecimiento urbano, un projecte que analitza les condicions sonores del desenvolupament de la ciutat. Festival Zeppelin. Del 13 al 15 de març al CCCB (Montalegre, 5). Barcelona. Totes les activitats són gratuïtes. www.sonoscop.net. -R. B.

MÚSICA

Excessiu Almond. És impossible parlar de Marc Almond, una de les ànimes de Soft Cell, sense utilitzar adjectius excessius. Fins i tot s'ha dit d'ell que és una reencarnació canalla de Judy Garland. Aquest crooner trencador, deixeble de Jacques Brel, ofereix un concert a la Sala Apolo amb estètica de cabaret i vaudeville. Com a telonera actuarà la delicada i dolça Baby Dee, instrumentista de formacions com Current 93 i Anthony & The Johsons, que també fa performances i va començar al món de l'espectacle imitant Shirley Temple. Dia 14 de març, 21.00 hores. Sala Apolo (Nou Rambla, 113). Barcelona.

PANTALLES

El mestre Llull. Va voler escriure el millor llibre del món i ho va aconseguir més de 200 vegades, diu l'escriptor Biel Mesquida sobre Ramon Llull i la seva obsessió literària d'assolir l'excel·lència a la seva obra. La reflexió està recollida al documental Phantasticus. El cant de Ramon, que el Canal 33 emet demà (22.55h). La cinta repassa la biografia de l'autor mallorquí: explica, per exemple, l'interès que tenia en què la seva obra arribés on no arribaven les seves paraules i tracta la faceta de pensador del beat Llull, que va influir en el saber universal. Un aspecte que s'analitzarà pròximament en unes jornades de divulgació a Nova York, com va avançar Josep Bargalló, director de l'Institut Ramon Llull, que coprodueix el documental juntament amb Oberon Cinematogràfica, La Perifèrica Produccions, a més de TV-3 i IB3, que per primera vegada han fet un producte conjunt. L'autonòmica catalana té projectat també elaborar una minisèrie de ficció sobre el savi per apropar-lo al gran públic. -F. R.

AVANGUARTDA

L'art de Fennesz. L'experimentació amb textures sonores molt diverses han convertit Christian Fennesz en un dels capdavanters de la música més innovadora, la que no mira al mercat. El compositor underground té a l'esquena una llista brillant de col·laboracions amb músics com David Sylvian, Jim O'Rourke o Mike Patton. El seu últim treball, Cendre , és un mà a mà amb Ryuchi Sakamoto. Dia 14 de març, 22.00. Sala BeCool (Pl. Joan Llongueras, 5). Barcelona.

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_