_
_
_
_

Agenda

Mùsica Independent, arte, taller infantil...

In-Somni a Lleida. El Festival Itinerant de Música Independent de Catalunya, In-Somni 2007, arriba a Lleida amb el reclam de dues estrelles internacionals: el suec Jay Jay Johanson, gurú del pop electrònic, i els belgues Vive La Fête! Però més enllà dels consagrats, el principal atractiu de la cita el conformen els grups autòctons, una presència que permet veure què es cou a l'escena musical catalana més emergent. Entre d'altres, actuaran a l'In-Somni grups, artistes i dj's com Tokyo Sex Destruction, Miau Miau, The Pinker Tones, Herois de la Katalunya Interior, Calvin Brothers Djs i Celofan. Com es pot veure al cartell, els organitzadors del festival han optat en aquesta edició per diversificar els estils i en els seus concerts es podrà gaudir des del garage rock al folk i del pop més ballable al post-hard core. Els concerts es celebren a quatre espais: el cafè del Teatre Escorxador, el Cotton Club, La Casa de la Bomba i La Boîte. Entre les activitats paral·leles destaca la presentació d'un nou instrument musical anomenat Rec-table, que ja s'ha vist a Barcelona, a càrrec d'enginyers de so i informàtica de la Universitat Pompeu Fabra. Aquest acte, gratuït, tindrà lloc a la Biblioteca Pública de Lleida (24 de novembre, 19.30 hores). El tret de sortida de la cita consisteix en una festa, organitzada amb la col·laboració de la revista musical Revers, que comptarà amb les actuacions de Hewel, expert en atmosferes denses i intensitat rockera, i del mediàtic Miqui Puig Dj a la sala La Boîte (aquesta nit, 22.30 hores). Festival In-somni. Del 22 al 24 de novembre, diversos espais. Lleida. Tota la informació del festival, horaris i preus, es pot trobar a la pàgina d'Internet: www.in-somni.com.

CÒMIC-ART

De la vinyeta a la tela. Les dècades de 1970 i 1980 van ser l'època daurada del còmic. A Catalunya, es publicaven llavors revistes mensuals que abraçaven tots els estils, des de la línia clara de la tradició franco-belga al traç brut de l'underground nord-americà.Quatre dels representants més destacats d'aquella eclosió presenten ara els seus treballs pictòrics: Carlos Sánchez Ceesepe, Javier Mariscal (al qual pertany l'obra de la fotografia), Nazario i Javier Ballester Montesol. Galeria Montcada (Montcada, 20). A partir del 29 de novembre. Barcelona.

MÚSICA

Joves promeses. Encetar una carrera musical a Catalunya no és fàcil per la manca d'un circuit de locals que ofereixin una programació estable de concerts de petit i mitjà format, ideals per a donar a conèixer els emergents. Per això són d'agrair propostes modestes com Sona 9, el concurs de maquetes que organitza el Grup Enderrock, iCat fm, Televisió de Catalunya i Ritmes.cat. Bikimel (cançó pop, Sabadell), Manel (cançó folk, Barcelona) i The Gruixuts (rock, la Bisbal d'Empordà) competeixen avui a la gala final d'aquesta convocatòria, que se celebrarà a la barcelonina sala Razzmatazz i en la que actuaran com a convidats Xazzar -el grup que va vèncer a l'última edició-, i els Lax'n'Busto. El guanyador podrà editar un disc que es llençarà amb una campanya de promoció publicitària, una gira de concerts per Catalunya i la gravació d'un videoclip. Entre els professionals implicats en la iniciativa figuren Josep Thió (Sopa de Cabra), Jaume Pla (Mazoni) i Xavi Ciurans (Gertrudis). La gala és gratuïta però amb invitació, que es pot recollir a Enderrock (Enric Granados, 111), Catalunya Ràdio (Diagonal, 614) o a través d'Internet a ritmes.cat/sona9. Final Sona 9. Sala Razzmatazz 1 (Almogàvers, 122). 22 de novembre, 21.00 hores. Barcelona.

PETITS

Construir. La Sala Oval del MNAC serà l'escenari d'una festa-taller amb l'objectiu d'apropar als nens, d'entre 7 i 12 anys, a l'arquitectura d'una manera lúdica i creativa. L'activitat és gratuïta i 63 arquitectes animaran els petits a construir la maqueta de la casa dels seus somnis. MNAC (Parc de Montjuïc). 25 de novembre, 11.00 hores. Barcelona.

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_