Agenda
Projecte Vaca, exposició Mediterrània, rock portugués...
Novembre Vaca. Projecte Vaca és una associació de creadores escèniques nascuda amb la voluntat de promoure una presència normalitzada de la dona en tots els àmbits de la professió. Es va crear l'any 1998 a partir de la constatació que, tot i les progressives millores, la paritat entre sexes és encara molt llunyana en l'ofici teatral (les integrants de l'associació ho argumenten amb treballs com el que computa la quantitat d'homes i dones que van actuar i dirigir espectacles al Teatre Lliure i el Teatre Nacional de Catalunya la passada temporada). A més, aquest col·lectiu organitza anualment a Barcelona un programa d'activitats per difondre la feina artística de les seves sòcies i les tasques d'investigació i experimentació en què l'agrupació està compromesa. Aquesta iniciativa es diu Novembre Vaca, la setena edició de la qual se celebrarà des de demà i fins al pròxim 30 de novembre. L'estrena de l'espectacle La candidata, de Laura Feijo, que presenta els dubtes d'una dona davant la possibilitat d'accedir al càrrec de primera presidenta de la Generalitat; una confluència escènica de circ i flamenc titulada El laberint d'Ariadna; una vetllada poètica dirigida per l'actriu Imma Colomer; un taller de clown de la mà de Virginia Imaz; El dia de la culpa, de Margarita Reiz, apunt en format de dansa-teatre sobre la incomunicació, i diverses performances són algunes de les propostes reunides en la cita d'enguany, que es desenvoluparà a l'Espai Bonnemaison (Sant Pere Més Baix, 7) i a l'Obrador de la Sala Beckett (Alegre de Dalt, 55). Novembre Vaca. Del 2 al 30 de novembre. Barcelona. El programa complet es pot consultar al lloc web www.projectevaca.com. -BELÉN GINART
ARTS
El mar Mediterrani, bressol de civilitzacions i de guerres, és el protagonista absolut de l'exposició Mediterrània(es), que es pot veure actualment al Centre d'Art La Panera de Lleida. El projecte expositiu reuneix a les dues plantes d'aquest espai reflexions crítiques sobre la Mediterània procedents de diverses disciplines artístiques, com el vídeo, el net-art, el cinema i la fotografia. Entres els autors que contribueixen a la iniciativa figuren Gabriele Basilico, Consuelo Bautista, Mohamed Ben Soltane, David Massey, Susana Casares, Akram Zaatari, Marine Hugonnier i Françoise Barrière, entre altres. L'àmbit geogràfic de la proposta abraça les dues riberes de la conca mediterrània i repassa la situació social i política dels països que ocupen l'àrea. El projecte vol trencar la imatge idíl·lica aportada pel fenomen del turisme massiu i aprofitar l'ocasió per recordar que la Mediterrània fou, i és, un cúmul de conflictes i cultures que persisteixen al llarg del temps. L'exposició es complementarà amb activitats paral·leles, entre les quals destaquen un concert de Rachid Taha que se celebrarà el proper dia 30 de novembre (22.30 hores) al Cotton Club de Lleida. 'Mediterrània(es)'. Centre d'Art La Panera (Plaça de la Panera, 2). Lleida. Fins al 20 de gener de 2008. www.lapanera.cat.
DIÀLEGS
Perejaume obrirà el proper dimarts el cicle de debats Mirades sobre el surrealisme, una iniciativa que s'apropa des de Barcelona a l'univers d'Yves Tanguy i al món de l'objecte català dels anys trenta del passat segle. El cicle és un interessant complement de les exposicions en curs del MNAC (Parc de Montjuïc). Les sessions se celebraran els dimarts de novembre, a les 19.00 hores. Els altres ponents seran Sergi Aguilar, Joan Foncuberta i Vicenç Altaió.
MÚSICA
El grup portuguès de rock independent Blasted Mechanism presumeix d'originalitat sonora. Els seus integrants s'han inventat, fins i tot, un dialecte propi, un idioma que han batejat com el karkovià. El conjunt presenta a les festes de Sant Narcís de Girona el seu nou espectacle, Sound in Light. Dia 2 de novembre, 23.30 hores al Passeig de la Copa (Girona).
Tu suscripción se está usando en otro dispositivo
¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?
Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.
FlechaTu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.
Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.
En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.
Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.