Agenda
Parc d'escultures, música, art contemporani, màgia...
Escultures al jardí. Una flor d'acer de color vermell Ferrari enlluerna entre les flors naturals del Jardí Botànic de Cap Roig (Calella de Palafrugell / Mont-ras). Al seu costat, una escultura giratòria evoca una intensa història d'amor entre l'autor i la seva musa. Hèlices d'avió que no volen. Un cuc de ferralla trossejat i numerat. La doble creu d'homenatge al doctor Josep Trueta. El buit com a volum, com a matèria. Són peces d'Amadeo Gabino, Berrocal, Riera i Aragó, Plensa, Torres Monsó i Oteiza. També hi són Basterretxea, Corberó, Marcel Martí, Suter i Santi Moix amb els seus discursos en pedra, polièster, ceràmica o ferro. Són obres de gran format, entre cactus i pins, que configuren el parc d'escultures promogut per la Fundació Caixa de Girona. Els jardins de Cap Roig, seu del festival musical del mateix nom, ja han allotjat anteriorment obres d'art. De fet, de les 11 escultures que ara s'exhibeixen només les de Gabino, Suter i Basterretxea són inèdites, ja que la resta es trobaven repartides per diferents racons del jardí. El projecte, però, és convertir l'espai natural de Cap Roig en un museu a l'aire lliure com els que existeixen a països com Alemanya i Holanda, entre altres. A Espanya, sobresurt el Chillida-Leku que l'escultor basc té a Hernani i que ha servit d'inspiració per a Cap Roig. El parc anirà incorporant noves escultures, a un ritme de dues o tres peces cada any i amb un pressupost que oscil·la entre els 500.000 i els 600.000 euros, expliquen els impulsors de la iniciativa. Obres de Moisés Villèlia, Sergi Aguilar o Izarriturri podrien sumar-se durant la propera temporada al jardí. Diverses de les escultures exposades van ser creades pensant en l'entorn de Cap Roig, procediment que es repetirà en algunes de les noves adquisicions. (www.fundaciocaixadegirona.org). -NATALIA IGLESIAS
DISCOTECA
FALLA. Integral pianística (Naxos), de Daniel Ligorio. El pianista Daniel Ligorio (Martorell, 1975) acaba de completar els dos volums de la primera integral de l'obra per a piano de Manuel de Falla, que inclou totes les obres de joventut, així com les transcripcions pianístiques de les grans obres orquestrals (El sombrero de tres picos, El amor brujo i dues danses de La vida breve) i que en alguns casos ha completat el mateix pianista.
El conjunt dels dos discs fa bastant de goig i la interpretació de Daniel Ligorio, un dels pianistes espanyols més destacats de la jove generació, li fa en general prou honor. - XAVIER PUJOL
DIVERSITATS
'Piranyes buides, il·lustració en llauna'. Exposició que recull objectes i il·lustracions d'Iván Bravo protagonitzades per herois que semblen sortir d'universos paral·lels: peixos que fumen, robots romàntics, icones del pop que reneguen de la seva estètica...Cripta del FAD (Plaça dels Àngels, 5-6). Barcelona. Inauguració: 29 de maig, 20.00 hores. Fins al 6 de juny. www.rodaments.com.
Escena dance. Sessió amb el Dj Paul Murphy, pioner de l'escena del jazz-dance internacional. Sala Apolo (Nou de la Rambla, 113). Barcelona. 24 de maig, 00.30 hores. www.sala-apolo.com.
Jazz a Badalona. Cicle de sis concerts on destaquen músics locals com Marc Miralta, Giulia Valle o Elisabet Raspall. Teatre Zorrilla (Canonge Baranera, 17). Badalona. Fins a l'11 de juliol. www.jazzorrilla.com. - F. R.
Màgia. En un local mig amagat al cor del barri barceloní de la Ribera, la centenària botiga consagrada al món de l'il·lusionisme 'El rei de la màgia' té un petit museu amb un espai dedicat als espectacles familiars. Els caps de setmana ofereix sessions que inclouen visita a les dependències del museu i una funció a càrrec de la companyia La capsa màgica. Museu de la màgia (Oli, 6). Barcelona. Fins al 17 de juny. Dissabtes, 18.00 hores. Diumenges, 12.00. - B. G.
RECOMANAT
Fundació Suñol. Barcelona ja té un nou espai consagrat a l'art contemporani: la Fundació Suñol. La sala es presenta amb l'exposició 1915-1995, que abraça un centenar de les 1.200 obres reunides per l'empresari Josep Suñol. L'exposició inclou treballs de Warhol (foto), Picasso, Miró, Dalí, Tàpies, Barceló, Gargallo, Fontana, Giacometti, Man Ray, Inge Morath i Muntades. A més, a la sala d'entrada independent Nivell Zero es promourà l'obra de joves creadors catalans i ha obert portes amb l'exposició de vídeo-art Vive la Mort, dins del programa del festival Loop. Fundació Suñol (Passeig de Gràcia, 98). www.fundaciosunol.org. -R. B.
CARTELERA
Cineambigú -cicle organitzat pel col·lectiu 100.000 retinas que exhibeix a Barcelona cinema inèdit i contemporani- abandona la seva seu tradicional, la sala Casablanca, per instal·lar-se al cinema Maldà (carrer del Pi, 5). Cada dimarts s'estrenarà una pel·lícula de la qual es realitzen dues projeccions. El programa es pot consultar a la pàgina web: www.retinas.org. Cineambigú ofererirà la propera setmana el film Camping sauvage, de Christophe Ali i Nicolas Bonilauri.
Tu suscripción se está usando en otro dispositivo
¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?
Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.
FlechaTu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.
Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.
En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.
Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.