_
_
_
_

Agenda

Cinema independent, exposició, còmic, revista digital d'arts escèniques...

Cinema independent internacional. Els amants del setè art que no es conformen amb veure únicament els èxits de taquilla que produeix Hollywood, compten ja amb una nova pantalla per gaudir del millor cinema independent de manera gratuïta: l'Espai Movistar del Fòrum de Barcelona, que una vegada per setmana acull la projecció d'una pel·lícula d'autor i un col·loqui posterior en què participen diversos crítics especialitzats. Aquest diumenge (19.00) s'ha programat Nang Nak , un film que explica la història d'un jove tailandès que es veu obligat a abandonar la seva dona embarassada per marxar a lluitar al front el 1869. La programació del mes d'abril estarà marcada per les pel·lícules europees, amb títols com Un día en el campo , de Jean Renoir, Café irlandés , d'Stephen Frears, i El joven Torless , de Volker Schlöndorf. Aquells que no s'ho vulguin perdre només han d'apuntar-se a la web www.enprimerplano.com . A més, i amb el títol de Berlín, Berlín , el Goethe-Institut de Barcelona (c/ Manso, 24-28), dedica un cicle gratuït a la capital alemanya, una ciutat que reflecteix com poques altres els esdeveniments històrics que han marcat el segle XX. Berlin is in Germany serà la seva última proposta, l'11 d'abril (19.30). La pel·lícula se centra en l'odissea d'un home empresonat en l'època de la RDA que acaba de ser posat en llibertat. -F. ROBLES

ESCENES

'Andorra'. En un temps en què la conjuntura no convida a la creació de noves companyies teatrals estables, Flyhard es troba entre les notables excepcions. Els seus joves actors posen en escena obres escrites pel dramaturg i director de capçalera del grup, Jordi Casanovas, en uns muntatges plens de frescor i amb un llenguatge influenciat pel cinema, la televisió i les noves tecnologies. Sala Trono (Mister Sitges, 10). Tarragona. Divendres 30, 21.30 hores. - BELÉN GINART

'Diderot i l'ou fosc'. Ben lluny de la frivolitat i del pur entreteniment, aquest muntatge s'atreveix a endinsar-se en el pensament intel·lectual d'un filòsof com Diderot i, al mateix temps, tracta de mostrar-ne el costat més humà. Escrita per Hans Magnus Enzensberger, l'obra està dirigida per Ricard Boluda i protagonitzada per Philip Rogers i Aleix Rengel Meca. Es va estrenar el 2004 i, amb comptagotes, s'ha anat representant fins ara per diverses ciutats espanyoles. B. G. Sant Andreu Teatre (Neopàtria, 54). Barcelona. Del 30 de març a l'1 d'abril. Divendres i dissabte, 21.30 hores. Diumenge, 18.30 hores. - B. G.

Teatralnet. Revista digital d'arts escèniques amb notícies, entrevistes, crítiques, articles d'opinió, cartellera de Barcelona i recursos per a professionals. Molt útil pels qui volen tenir a l'abast tota la informació teatral de la ciutat. www.teatral.net. - B. G.

DIVERSITATS

'Viatgers de l'Espai'. Amb motiu del cinquanta aniversari del llençament del satèl·lit artificial Sputnik, aquesta exposició ofereix un repàs per la història de la investigació astronàutica i les millores que ha comportat a la vida quotidiana. Ateneu Caixa Laietana (Bonaire, 3-5). Mataró. Del 2 d'abril fins al 13 de maig.

Cultura popular. El districte barceloní de Sarrià-Sant Gervasi inaugura avui un nou equipament cultural, la recuperada Casa Sagnier. Aquest punt de trobada s'adreça especialment als infants i els joves.

Casa Sagnier (Jardins Brusi, Brusi, 51). Barcelona. 29 de març, festa d'inauguració a partir de les 17.00 hores amb música hip-hop.

Drets humans. Darío Olmo, fundador de l'Equip Argentí d'Antropologia Forense, explica els mètodes de treball d'aquesta organització dedicada a aplicar les ciències forenses a la investigació de violacions dels Drets Humans. Per encàrrec de les Nacions Unides, l'Equip ha identificat centenars de desapareguts a Suràfrica, Irak i Xile, entre altres països. Museu d'Història de Catalunya (Plaça Pau Vila, 3). Barcelona. 29 de març, 18.00 hores.

Paraula poètica. El poeta Joan Margarit participa en el cicle Els viatges de la paraula amb la xerrada Per què escric poesia? Biblioteca Vapor Vell (Passatge del Vapor Vell, s/n). Barcelona. 30 de març, 19.00 hores.

Visita per invidents. Visita comentada per cecs a l'exposició La música i el III Reich. De Bayreuth a Terezin.

Sala d'Exposicions de la Fundació Caixa Catalunya. La Pedrera (Passeig de Gràcia, 92). Barcelona. 1 d'abril, 10.00 hores.

EXPOSITORS

MECUM. Instal·lació on es barreja música, pintura i gràfics i que es divideix en quatre actes: 'gent', 'emocions', 'vicis' i 'ciutat'.Convent de Sant Agustí (Comerç, 36). Barcelona. 30 de març, 20.30 hores.

'Artefactes i decibelis'. Exposició que reuneix el treball de set artistes que lluiten amb un pressupost escàs i que mostren forts lligams amb la música popular i la cultura de l'entreteniment.Can Felipa (Pallars, 277). Barcelona. Fins al 12 de maig.

'Enemies of the Earth'. Dues mantis religioses, una maqueta que reprodueix la ciutat de Shangai al futur i una càmera de vídeo són els protagonistes d'aquest treball de l'artista suec Tobias Bernstrup.

ADN Galeria (Enric Granados, 49). Barcelona. Fins al 5 de maig. Inauguració amb presència de l'artista, 29 de març, 19.30 hores.

VINYETES

'Bernet: Llums i ombres'. Exposició que recull el treball del dibuixant de còmic Jordi Bernet (Barcelona, 1944), creador de sèries com Dan Lacombe, El Cuervo i Andrax, a més de ser el pare de personatges com Torpedo i Clara de Noche (que es publica setmanalment a la revista d'humor El Jueves). Biblioteca Ignasi Iglésias - Can Fabra (Segre, 24-32). Barcelona. 29 de març. Trobada amb l'autor, 19.30 horas. Inauguració de l'exposició, 20.30 hores.

Podeu enviar les vostres propostes a l'adreça quadern@elpais.es, a l'atenció d'Israel Punzano.

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_