_
_
_
_
_
Política

Els diputats, sense 'mail' personal

Creada el 1997, la pàgina web del Parlament de Catalunya ha patit diverses reestructuracions. L'última, el setembre de 2003, "quan es va convertir en un portal amb continguts dinàmics", explica Caterina Haro, cap d'àrea d'Internet i multimèdia de la Cambra.

El portal, a banda d'oferir des de l'any 2000 la retransmissió en directe de les sessions plenàries per la Xarxa, permet consultar l'activitat que genera el màxim òrgan representatiu per mitjà dels textos legislatius, la consulta de la base de dades i les publicacions, entre d'altres. Principalment en català: només els continguts fixos estan traduïts a la resta d'idiomes de l'Estat i a l'anglès. Qualsevol ciutadà pot rebre a casa els continguts del web a través del correu electrònic o de la sindicació RSS, un programa que envia al subscriptor les novetats sobre els temes que li interessen. Hi ha 21 categories, des de l'agenda d'actes institucionals i de les activitats dels grups fins al diari de sessions.

Des del gener d'enguany, la Llei de Serveis de la Societat de la Informació obliga als webs d'organismes públics a complir amb les normes internacionals d'accessibilitat. Al Parlament han fet els deures en els errors greus, però encara cal resoldre els subsanables per garantir l'accés de tots els ciutadans, inclosos els discapacitats, als seus continguts.

A diferència del portal del Parlament Europeu, el ciutadà no pot posar-se en contacte directament per telèfon o correu electrònic amb els diputats. Les seves fitxes, que recullen la seva biografia, els càrrecs parlamentaris i el partit al qual pertanyen, no dóna l'adreça d'email "si no ho autoritza expressament". Llàstima per a una institució que vol apropar-se als ciutadans. Tot i que sempre queda el recurs d'enviar un correu al grup parlamentari o al genèric de la portada, que sí que el donen.

El Parlament sí ha donat eines a ses senyories perquè mantinguin el seu propi diari personal (blog). Alguns de l'anterior legislatura ja el tenien i donaven l'enllaç a la fitxa, per exemple el president Ernest Benach. Ara falta per veure quins el tindran demà, quan comenci el nou curs i cicle polític: la VIII legislatura. La cita a www.parlament-cat.net.

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_