_
_
_
_
_
Extra de Festa Major

Més circ que mai

Sembla que el circ ha trobat, almenys durant les festes de la Mercè, un emplaçament fix. Com l'any passat, el Parc de la Ciutadella, just al costat del salt d'aigua, acollirà aquest cap de setmana un munt de propostes per a tota la família relacionades amb aquesta disciplina. Els artistes guanyadors de la Mercè passada (Nanny Cogorno, Duo Tobarich, The Always Drinking Marxing Band i Les Enjoliveurs) conviuran amb els artistes convidats de Medellín (ara ens tornen la visita que els vam fer l'estiu passat en la trobada cultural bidireccional Barcelona-Medellín) i amb tots aquells que treballen a més d'un pam de terra en acrobàcies conegudes com Les Arts del Cel. No només la cascada tindrà a veure amb l'espectacle més gran del món, segons Cecil B. DeMille, sinó que, de fet, tot el parc es convertirà en una gran vela amb l'ajut d'aquells que tinguin ganes de guarnir-lo i s'hagin inscrit a través del 010 o del web de l'Ajuntament. Com que la transformació tindrà lloc el divendres 22 i el dissabte 23 al matí, l'espectacle pròpiament dit arrencarà el dissabte a la tarda, a les sis de la tarda, amb un muntatge itinerant a càrrec de La Polilla, una comparsa colombiana tropical que ve des de Medellín. Els italians Teatro Necessario presentaran una proposta de clown musical i, tot seguit, Hader-clown, també de Medellín, oferirà Varieté, un espectacle de mim en quatre quadres escènics.

La trobada cultural amb Medellín, Colòmbia, aporta aquest anys actuacions en moltes disciplines
La botiga El Rey de la Magia celebra els 125 anys programant una nit a la plaça Reial

Diumenge serà un no parar. Des de mig matí, els catalans Clownx passejaran el seu Action! pel parc (11.20 h). Els seguiran els contorsionistes xilens Duo Tobarich i més tard Els Galindos, clowns equilibristes catalans, presentaran Nova vida amb Josep i Maria. De Medellín podrem veure el mim Carlos Álvarez amb un recull dels seus millors esquetxos titulat Gracias a la vida, i que resumeix els seus 15 anys de trajectòria escènica (12.30 h). I, havent dinat, el pallasso català Nanny Cogorno ens oferirà Babooo Coraje (17 h). La banda musical catalana De Mortimers aniran amenitzant la tarda fins que es faci fosc. Mentrestant el risc el posaran Boni (malabarista sobre rodes), Solo Manolo (cable tens) i Circus Frak (masteler xinès) amb els seus números de Les Arts del Cel. Els equilibristes catalans Los Gingers representaran el seu espectacle Perles i plomes i els francesos Les Enjoliveurs la seva Fanfare celeste. Més Arts del Cel per rematar el dia (20 h) amb les companyies Delicia, Katraska i Desastrosus Circus. Dilluns la festa continuarà al matí amb algunes de les companyies esmentades i amb la música itinerant de la banda catalana, malgrat el nom, The Always Drinking Marxing Band. Les presentacions de tots aquests grups tampoc no es veuran exempts d'un cert risc: Karoli, el que abans anava amb Boni, farà de mestre de cerimònies sobre rodes, i els músics catalans Més Gats ho faran sobre xanques.

L'ambient circense ja es respirarà a l'entrada del parc que dóna a Lluís Companys. L'Escola de Circ Charlie Rivel de l'Ateneu Popular de Nou Barris donarà la benvinguda amb els números preparats pels alumnes i els seus escalfaments. Trapezis, cable, rulo, masteler xinès, corda llisa, hulahops i malabars són els materials dels quals estan fets els somnis d'aquests alumnes que en un futur hauran d'afrontar una doble cabriola: la de trobar el seu lloc en el món del circ i la de fer que el circ català trobi el seu lloc al món.

En el passeig dels Til·lers, els especialistes d'una altra escola, la de maquillatge Cazcarra, us maquillaran, si us deixeu, com si anéssiu a sortir a escena i us regalaran un nas de pallasso. També hi trobareu estands de diferents institucions que promouen el circ a casa, com ara l'Associació de Professionals de Circ de Catalunya o Pallassos sense Fronteres.

Un clàssic de la festa major, el programa Mercè de Conte, dedicat a la narració oral per a totes les edats, tindrà també dos punts destacats al Parc de la Ciutadella: l'hivernacle i el racó del conte, carrer Pujades amb Lluís Companys, on tots aquells que vulguin explicar-ne un, podran fer-ho.

En el terreny de la dansa i del teatre, enguany, i donada la trobada cultural amb Medellín, s'han programat un parell de muntatges a la sala Ovidi Montllor del Mercat de les Flors: la Corporación Cultural Afro Colombiana Sankofa presenta San Pancho bendito, un espectacle que narra la visita dels san pancheros, per la festa major en honor a Sant Francesc d'Assís, dels joves que han hagut d'emigrar a les grans ciutats colombianes. Salsa, ritmes tradicionals, tambors, balls, pregàries i imatges audiovisuals en una descàrrega de folklore, tradició i religiositat (dissabte 23 a les 21 h). Els components de Teatro Matacandelas, un grup amb més de 25 anys de trajectòria teatral a Medellín, oferirà Angelitos empantados, un text d'Andrés Calcedo sobre la relació amorosa de dos adolescents en la Colòmbia dels anys seixanta (diumenge 24 a les 21h).

La màgia tindrà també un lloc destacat aquests dies. I és que la botiga El Rey de la Magia del carrer Princesa, fundada el 1881 per Joaquim Partagás, celebra els seus 125 anys amb una nit de màgia el diumenge 24 a les 22 h a la plaça del Rei. El prestidigitador Adrià, el cofundador de l'Espai Brossa Hausson, el duo Capsa Màgica -actuals propietaris de la botiga-, Sergi Buka i les seves ombres xineses i la parella George & Margarite, arrelats al music-hall dels anys setanta i vuitanta, en seran els protagonistes. Es tracta d'un espectacle gratuït, però cal recollir abans l'entrada al servei d'informació del Palau de la Virreina.

El Col·lectiu d'Establiments d'Allada-Vermell celebra la segona festa dels putxinel·lis amb una programació més extensa que l'any passat. El Portal de la Pau i la plaça de Joan Coromines acolliran també espectacles per a tota la família amb grups com Pep Callau i els Pepsicolen o el Circ de les Musaranyes. I alerta també amb el descompte que ofereix durant els dies de festa major l'Associació d'Empreses de Teatre a Catalunya ADETCA: entrades al 50% per als espectacles dels teatres adherits i que són els següents: Apolo, Sala Beckett, Teatre Borràs, Brossa Espai Escènic, Teatre Condal, Guasch Teatre, Cafè-Teatre Llantiol, Teatre Lliure, Poliorama, Jove Teatre Regina, Romea, saT!, Tantarantana, Teatreneu, Tívoli, Versus Teatre, Teatre Victòria i Villarroel Teatre. Per a més detalls, consulteu el web de l'Ajuntament: www.bcn.cat/merce. Que el temps ens acompanyi!

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_