_
_
_
_
Televisió

'Polònia', capital: Sant Joan Despí

L'humor polític torna aquest vespre a TV-3 -després del Telenotícies -, amb Polònia , un producte cuinat i amanit per uns notables especialistes en el gènere: l'equip de Minoria absoluta (RAC 1). O sigui, Toni Soler, Queco Novell, Manel Lucas i la troupe d'actors que s'ha anat sumant al llarg del temps als seus diferents projectes mediàtics: Set de notícies i Set de nit , a TV-3; la secció Microondas , dins de Las Cerezas , de Julia Otero a TVE, i, més recentment, Mire usté , a Antena 3. Per a Toni Soler, que dirigeix i presenta Polònia , a banda d'encapçalar el grup de guionistes, la nova proposta televisiva representa "una oportunitat d'or: la de poder portar novament la paròdia de la política catalana a la televisió nacional de Catalunya" i, de pas, "recuperar el fil trencat" amb la desaparició de la graella de TV-3, en el seu dia, de Set de notícies i Set de nit .

La paròdia política torna avui a TV-3 de la mà de Toni Soler i del seu equip

Francesc Escribano, director de la televisió autonòmica, que ja era al front de la programació quan, fa al voltant de cinc o sis temporades, tots dos espais van caure per culpa de l'audiència, malgrat l'èxit de crítica i la bona acceptació que tenien entre el públic més llegit, confia que ara Polònia "pugui ser una referència pels teleespectadors de TV-3". "Des d'aleshores, nosaltres hem après moltes coses i ells també", diu Escribano al·ludint a l'experiència guanyada durant aquest temps per l'equip de Toni Soler. " Set de notícies i Set de nit van ser una mena de nens proveta; d'experiments. Volíem tendir a l'humor polític, però no sabíem ben bé com trobar el punt", afegeix el director de Polònia .

El format de la nova oferta , tot i compartir el to i la voluntat d'ironitzar sobre els polítics, s'acosta més al de Mire usté que als de Set de notícies i Set de nit. Per començar -almenys en una primera fase-, el nou espai setmanal dura 25 minuts i està integrat exclusivament per esquetxos breus, molt vinculats a l'actualitat política, de Catalunya i de la resta d'Espanya. "El panorama polític català i la seva interacció amb la política espanyola són caramels difícils de rebutjar", comenta Soler amb un somriure. Pel que fa al títol, el periodista assegura que n'estan molt orgullosos: "Pensem que Polònia -que fa referència al qualificatiu de polacos adreçat als catalans- dóna una imatge deformada i exagerada de la visió política que és té de Catalunya des de fora".

Els protagonistes del programa seran doncs principalment els polítics, tot i que de tant en tant hi treuran el nas altres personatges, com els membres de la família reial, Franco i Lluís Llach -dues creacions de Manel Lucas-, Ferran Adrià, Joan Laporta i, fins i tot, Mònica Terribas. Soler, que s'interpreta a ell mateix, interactuarà amb tots plegats. S'intentarà, explica el director de Polònia , que hi hagi cameos de polítics reals, la reacció dels quals s'enfrontarà amb la de les seves imitacions. També hi cabran les pífies recollides durant l'enregistrament del programa i un karaoke còmic xafant declaracions de debò dels polítics parodiats.

Més endavant, i si el programa funciona, TV-3 es planteja donar-li ales, fent-lo en directe, ampliant-ne la durada un quart d'hora més i emetent-lo des d'un plató amb públic. "Ens cal un gran espectacle d'humor", afirma Escribano. "Sabem que un programa d'aquestes característiques és un risc, però ens arriscarem: l'humor no es pot fer sense llibertat".

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_