_
_
_
_
_
Televisió

'Polònia', capital: Sant Joan Despí

L'humor polític torna aquest vespre a TV-3 -després del Telenotícies -, amb Polònia , un producte cuinat i amanit per uns notables especialistes en el gènere: l'equip de Minoria absoluta (RAC 1). O sigui, Toni Soler, Queco Novell, Manel Lucas i la troupe d'actors que s'ha anat sumant al llarg del temps als seus diferents projectes mediàtics: Set de notícies i Set de nit , a TV-3; la secció Microondas , dins de Las Cerezas , de Julia Otero a TVE, i, més recentment, Mire usté , a Antena 3. Per a Toni Soler, que dirigeix i presenta Polònia , a banda d'encapçalar el grup de guionistes, la nova proposta televisiva representa "una oportunitat d'or: la de poder portar novament la paròdia de la política catalana a la televisió nacional de Catalunya" i, de pas, "recuperar el fil trencat" amb la desaparició de la graella de TV-3, en el seu dia, de Set de notícies i Set de nit .

La paròdia política torna avui a TV-3 de la mà de Toni Soler i del seu equip

Francesc Escribano, director de la televisió autonòmica, que ja era al front de la programació quan, fa al voltant de cinc o sis temporades, tots dos espais van caure per culpa de l'audiència, malgrat l'èxit de crítica i la bona acceptació que tenien entre el públic més llegit, confia que ara Polònia "pugui ser una referència pels teleespectadors de TV-3". "Des d'aleshores, nosaltres hem après moltes coses i ells també", diu Escribano al·ludint a l'experiència guanyada durant aquest temps per l'equip de Toni Soler. " Set de notícies i Set de nit van ser una mena de nens proveta; d'experiments. Volíem tendir a l'humor polític, però no sabíem ben bé com trobar el punt", afegeix el director de Polònia .

El format de la nova oferta , tot i compartir el to i la voluntat d'ironitzar sobre els polítics, s'acosta més al de Mire usté que als de Set de notícies i Set de nit. Per començar -almenys en una primera fase-, el nou espai setmanal dura 25 minuts i està integrat exclusivament per esquetxos breus, molt vinculats a l'actualitat política, de Catalunya i de la resta d'Espanya. "El panorama polític català i la seva interacció amb la política espanyola són caramels difícils de rebutjar", comenta Soler amb un somriure. Pel que fa al títol, el periodista assegura que n'estan molt orgullosos: "Pensem que Polònia -que fa referència al qualificatiu de polacos adreçat als catalans- dóna una imatge deformada i exagerada de la visió política que és té de Catalunya des de fora".

Els protagonistes del programa seran doncs principalment els polítics, tot i que de tant en tant hi treuran el nas altres personatges, com els membres de la família reial, Franco i Lluís Llach -dues creacions de Manel Lucas-, Ferran Adrià, Joan Laporta i, fins i tot, Mònica Terribas. Soler, que s'interpreta a ell mateix, interactuarà amb tots plegats. S'intentarà, explica el director de Polònia , que hi hagi cameos de polítics reals, la reacció dels quals s'enfrontarà amb la de les seves imitacions. També hi cabran les pífies recollides durant l'enregistrament del programa i un karaoke còmic xafant declaracions de debò dels polítics parodiats.

Més endavant, i si el programa funciona, TV-3 es planteja donar-li ales, fent-lo en directe, ampliant-ne la durada un quart d'hora més i emetent-lo des d'un plató amb públic. "Ens cal un gran espectacle d'humor", afirma Escribano. "Sabem que un programa d'aquestes característiques és un risc, però ens arriscarem: l'humor no es pot fer sense llibertat".

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_