_
_
_
_

Recomanem

Cuina

La cuina del Cabanyal

Felip Bens i Marisa Villalba
Llibres de la Drassana
València, 2014.
149 pàgines

El Cabanyal ha estat al llarg dels segles pedrera de literatura. Ha quedat clar des de Blasco Ibáñez fins a Joan Francesc Mira, en novel·les i papers diversos. Però aquest poble vora mar també ha estat, i és, terra de cuina i de bon menjar. És el que posa en evidència La cuina del Cabanyal, de Felip Bens i Marisa Villalba, un llibre que és més que una compilació de receptes. Per què? El volum d’aquests dos autors recull “la cuina singular d’un poble singular”, amb luxe de detalls i fotografies. També deixa espai, però, per a una sèrie de textos més purament literaris, petites peces que dibuixen el paisatge culinari d’un barri que va ser poble i que vol ser poble.

Caràcters, núm. 69

PUV
València, 2015
47 pàgines.

Revista

Amb el fred torna Caràcters i amb la revista el pols per a l’actualitat literària en català. Hi ha poques publicacions tan exhaustives pel que fa a l’anàlisi de les publicacions de la temporada, i cada número es reivindica. En aquest, en primer lloc, hi ha una sucosa entrevista a l’eslovena Simona Skrabec, traductora i crítica literària, presidenta del Comité de Traducció i Drets Lingüístics del PEN internacional. D’altra banda, també hi ha un monogràfic dedicat a l’escriptor –traductor, assagista i novel·lista – Sebastià Alzamora i els articles destacables d’Enric Sòria, Cristina Mora o Esperança Camps. Per acabar, en el cos de la revista: les crítiques que mostren el panorama de la producció en literatura catalana més actual. A examen des de La desconnexió valenciana de Toni Mollà fins a Les relacions virtuoses de Marc Romera.

Ciutat de corrupcions

Joan Pla
Edicions 96
La Pobla Llarga.
279 pàgines

Narrativa

Que la corrupció és una de les qüestions que més preocupa la ciutadania ho poden testimoniar des de les enquestes del CIS fins a les taules dels bars de tot el País Valencià. Si la literatura naix i es reprodueix en la realitat, doncs, no és estrany que la brutícia política i econòmica cree –com crea – rius de tinta. També novel·les. L’escriptor d’Artana, Joan Pla, l’ha presa com a la part central de la seua última novel·la, Ciutat de corrupcions, que reitera el que ja havia donat a conéixer en la seua anterior obra, Don Fabrizzio i un cadàver al Prince Bullding. És a dir, narració tradicional i “corrosiu” contingut: la part fosca de la política, despatxos, urbanisme i ombres diverses. Una realitat coneguda, massa i tot, que també és novel·la.

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Arxivat A

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_