_
_
_
_

El videoart envaeix Barcelona

La dotzena edició del festival Loop planteja la relació del públic amb l’art contemporani

Barcelona -
Una videocreació del Loop Barcelona al pavelló Mies Van der Rohe.
Una videocreació del Loop Barcelona al pavelló Mies Van der Rohe.

Més de 400 artistes, 74 espais i cicles de conferències amb més de 150 ponents. Són les xifres del Loop Barcelona 2014, l’eclèctic festival de videoart que des d’avui fins al 7 de juny celebra la 12a edició. Sota l’epígraf Empowering audiencies, enguany la mostra té com a leitmotiv central la relació de les audiències amb les peces exposades, “un problema latent en l’art contemporani”, en paraules del codirector del festival, Carles Durán.

El Loop, que barreja exhibicions en diferents locals de la ciutat amb una fira professional a l’hotel Catalonia Ramblas, té com a objectiu reafirmar la condició de Barcelona com a seu de festivals, així com la seva capitalitat en matèria d’art audiovisual. Tot i que s’hi espera una assistència massiva, els organitzadors asseguren que l’objectiu és “treure soroll” i dirigir el públic de manera qualitativa.

FESTIVAL LOOP Barcelona

FESTIVAL LOOP Barcelona

Del 29 de maig al 7 de juny

www.loop-barcelona.com

Un dels punts d’interès del festival són les múltiples exposicions escampades arreu de la ciutat. Big Bang Data, una sèrie de reflexions entorn de la sobreacumulació de dades en l’era digital, es podrà veure fins al 26 d’octubre al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). En ocasió de l’exhibició, el 7 de juny la mostra organitza un debat sobre el paper de la tecnologia en l’apropament del públic i el videoart.

També al CCCB es pot visitar l’exposició Metamorfosi, que presenta l’obra de quatre autors icònics del cinema d’animació en una amalgama d’objectes i projeccions d’influència surrealista. L’Arts Santa Mònica proposa una mirada al videoart del futur amb Panorama, una exhibició que es nodreix de l’obra de diversos artistes locals; com a contrapartida, la Fundació Miró acull Dialogues, una reflexió sobre la relació de quatre videoartistes professionals amb el passat. També el Museu d’Art Contemporani de Barcelona (Macba) i el Museu d’Història centren la seva oferta en el diàleg entre art clàssic i contemporani.

La xarxa d’espais locals també s’engalana per a l’ocasió. 46 centres d’art, museus, galeries i espais no convencionals, com ara centres cívics o biblioteques, exhibiran mostres de videoart en el marc del Cityscreen, la programació extraoficial del festival. Aquesta arriba amb l’objectiu de “buscar que es generin projectes nous, tot activant el teixit local”, tal com resumeix Emilio Álvarez, que dirigeix la mostra juntament amb Durán. En total, participaran en la mostra 75 artistes catalans, entre els quals hi ha Ignasi Aballí, que exposarà a la galeria d’art Estrany-De la Mota la seva obra Ver visiones. La dimensió professional del festival es materialitza en el Loop Fair, una fira internacional que presenta l’estrena de 24 obres de videoart, i que inclou l’entrega d’un premi a la millor peça i al millor projecte de galeria.

Arxivat A

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_