_
_
_
_
NARRATIVA CASTELLANA

Les veus de Poniatowska

L’escriptora mexicana, flamant premi Cervantes, presenta tres llibres aquesta diada

Alex Fito

Té cognom polonès, heredat d’un general company de Napoleó, però la seva és la veu de Mèxic, la que interroga els poderosos i fa ressonar els febles. Elena Poniatowska (París, 1932) va guanyar el Cervantes del 2013 per haver escrit “obres emblemàtiques que descriuen el segle XX des d’una projecció internacional i integradora”, llibres forjats a partir de preguntar, d’escoltar i de traslladar-ho a la narrativa i al periodisme. Com diu el també mexicà Juan Villoro, “cap bibliografia conté de forma tan extensa la sinceritat dels altres”.

 Tres reedicions per entrar en el seu món: les cartes entre Angelina Beloff, pintora russa exiliada a París, al seu estimat Diego Rivera, que se n’ha anat a Mèxic sense ella; l’homenatge a la revolucionària Josefina Bórquez, encarnada en les humils paraules de Jesusa Palancares; i una selecció de la seva millor narrativa breu. Són 20 relats amb l’amor pertot arreu: als gossos, als mobles de casa, als amors que són adúlters...

Querido Diego, te abraza Quiela. Elena Poniatowska. Impedimenta. 96 pàg. 14,96 euros. Hasta no verte Jesús mío. Elena Poniatowska. Alianza. 496 pàg. 17,50 euros. Llorar en la sopa. Elena Poniatowska. Fondo de Cultura Económica. 194 pàg. 18 euros.

Las tres bodas de Manolita

Tercer volum d’aquests brutals Episodios de una guerra interminable, que aquest cop s’ambienta en el cruel i venjatiu Madrid de la postguerra civil. Manolita, amb els pares a la presó i el germà a la clandestinitat, haurà de visitar un home que li canviarà la vida.


Las tres bodas de Manolita. Almudena Granes. Tusquets. 768 pàg. 22,90 euros / @ 13,99 eur

Te espero dentro

Els onze contes de l’autor d’Un encargo difícil són històries sobre gent normal transformada per un fet puntual, o tragèdies que no arriben a ser plenes d’humor, sàtira i paròdia. Nova incursió a la narrativa breu d’un autor que se sent còmode en el conte i la novel·la.


Te espero dentro. Pedro Zarraluki. Destino. 192 pàg. 18 euros / @ 11,99 euros

La parte inventada

Què bull al cap d’un autor mentre escriu? L’obsessió de l’argentí pel fet literari arriba, en la seva obra més autobiogràfica, al clímax, on es descriu vida i trajectòria de l’Escriptor, en un brillant context farcit de cultura pop tan propi de l’autor real.


La parte inventada. Rodrigo Fresán. Literatura Random House. 576 pàg. 22,90 euros / @ 11,99 eur

La buena reputación

L’aposta de l’autor d’El día de mañana, en plena maduresa, és clara: història amb els cànons clàssics de les grans novel·les del XIX, a partir de tres generacions d’una família de jueus conversos a la Melilla dels anys cinquanta. Nova tessel·la en el fris de la Transició que crea l’autor.


La buena reputación. Ignacio Martínez de Pisón. Seix Barral. 640 pàg. 21,90 euros / @ 12,99 eur

Los extraños

En totes les famílies hi ha personatges que sovintegen en les converses però que mai no hi són. A partir d’aquesta premissa, l’autor construeix quatre retrats minuciosos i exquisits de dos militars, un jugador d’escacs i un ballarí. Una de les sorpreses de la temporada.


Los extraños. Vicente Valero. Periférica. 176 pàgines. 16,75 euros

Za Za, el emperador de Ibiza

Una de les veus més fresques de la narrativa espanyola presenta un camell de pa sucat amb oli que comparteix nom amb una droga que triomfa a Eivissa: el za-za. Un equívoc que causarà maldecaps al protagonista i diversió al lector.


Za Za, el emperador de Ibiza. Ray Loriga. Alfaguara. 207 pàg. 18 euros / @ 9,99 euros

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Arxivat A

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_