Recomanem
Narrativa
El mur
William Sutcliffe
Editorial Fanbooks
Barcelona, 2013
328 pàgines
Un xiquet i una pilota que es perd en territori prohibit, erm, vigilat, militaritzat. És el començament d’El mur, l’última novel·la de William Sutcliffe, que, sense nom ni cognoms, va prenent aquell gust agre i ofegant de 1984, que no deixa mai, ni tan sols quan fa de l’anònim evident, i tots pensem, sense dubtes ni concessions, en la Palestina ocupada. Una altra obra sobre el conflicte entre palestins i israelians? Sí. I no. Cal anar més enllà. El mur és una obra que imposa més d’una lectura, més d’una dimensió. La història no és original, perquè no pot ser-ho, però la reflexió que se’n desprendrà, en molts casos, sí que ho és.
Tristany i Isolda
Narrativa
Torna la llegendària Tristany i Isolda, una història d'amor ancestral, devastador, ideal, que viu més enllà de distàncies i dubtes, de càlculs i químiques, de lleis sacres i d'ordres feudals. I ho fa en la versió del francés René Louis, traduïda per Josep Lozano, pensada per a anar a la part més profunda de l’obra sense renunciar a fer-la digerible i fresca. Ho aconsegueix. A l’estil d’una novel·la històrica, de prosa lleugera, el clàssic es fa apte per a tots els públics, aliens sovint d’històries com aquesta, contada durant segles, perduda, retrobada i elevada finalment, de Walter Scott a Richard Wagner.
Cremeu les perles
Les Sueques
El genio Equivocado
Barcelona, 2103
Disc
Des del seu segell defineixen aquesta aposta de postpunk, però el ventall de registres que explota aquesta banda femenina de Barcelona va molt més enllà de la limitada cruesa que de vegades irradien alguns projectes homòlegs. En aquest debut podem trobar invocacions aguerrides a les riot girls dels 90, records càndids del sotragueig de la Velvet Underground i, fins i tot, espurnes de pop carnós i de folk rock batallador, com ho prova l’apropiació que fan del Gone Daddy Gone dels Violent Femmes. No s’enganyen pel seu artwork o art final, tan aparentment casual i amateur: ací hi ha traces d’una proposta ben sòlida.
Tu suscripción se está usando en otro dispositivo
¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?
Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.
FlechaTu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.
Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.
En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.
Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.