Recomanem
Assaig
Un somni profund. Dietari d’un curs de literatura universal
Enric Iborra
Viena Edicions, Barcelona, 2013
365 pàgines
El llibre no és un manual de literatura, és la crònica del procés que l’acompanya, un viatge de llarg recorregut que té com a eixos neuràlgics Èdip rei, la Divina comèdia, Hamlet, Madame Bovary, Les flors del mal i La metamorfosi, i els corrents històrics i els gèneres en què es mouen. El dietari és una defensa apassionada i una celebració de la gran literatura, entesa no com a erudició sinó com a passió i obertura mental cap a tot allò relacionat amb la condició humana. Per tant, la lectura estableix una xarxa extensa de relacions amb el present, amb altres obres de pes i amb els estudiosos que han fet veure la literatura d’una altra manera. Un llibre per a professors i alumnes, però també per a tot amant de la curiositat estètica.
Balancí
Deriva
LaCasaCalba, València, 2013
Disc
De les cendres dels catalans Nevera han eixit també els rugosos i molt recomanables Súper Gegant, però és Balancí, el projecte de Ramon Cugat, el més versàtil de tots dos. Desmentint-ne el títol, Deriva és un disc madur, senzill i d’idees molt clares que desplega un reeixit equilibri entre textures acústiques i erupcions elèctriques. I que desenvolupa pulsions pop d’autor que no desentonarien en la discografia dels ja extingits Antònia Font (Uniformes 2 o Venedor de fum), en referma el pedigrí amb una adaptació de The Velvet Underground (Qui estima el sol) i exhibeix l’encant d’una de les cançons de la temporada, una Un altre costat tan plena de tendresa que desarma i captiva.
Tu suscripción se está usando en otro dispositivo
¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?
Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.
FlechaTu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.
Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.
En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.
Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.