Fortuny, Dalí i una nit al MNAC

El museu celebra la seva particular nit blanca aquest dissabte

Púbic davant de La Batalla de Tetuan, de Fortuny.
Púbic davant de La Batalla de Tetuan, de Fortuny.mnac

Aquest any, ni concerts gratuïts ni jornada de portes obertes als museus de Montjuïc. Barcelona no celebrarà aquest mes de juliol la seva tradicional Nit Blanca —es feia des del 2008— perquè l’Ajuntament de la ciutat no ha trobat patrocinador que aporti els recursos necessaris —500.000 euros— per aconseguir que la muntanya sigui, per una nit, l’epicentre cultural de la ciutat.

Però sí que hi haurà activitat nocturna a la muntanya de Montjuïc. El Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) obre les seves portes, gratuïtament, aquest dissabte fins a la una de la matinada. A més de poder visitar la col·lecció permanent, entre la qual hi ha la millor col·lecció del món de pintura mural romànica, i una altra de pintura gòtica que tampoc la desmereix, a més de barroc, modernisme, monedes, gravats i segells, entre d’altres, es podrà veure l’última exposició inaugurada sobre Antoni Tàpies, la mostra de fotografies del nord d’Àfrica d’Ortiz Echagüe i la monogràfica al voltant de La batalla de Tetuan, l’enorme quadre creat per Fortuny.

MNAC

Conferència de Pere Gimferrer

Avui, 19 hores

Nit de portes obertes

Dissabte, fins a la 1 de la nit

Entre obra i obra, els visitants també podran gaudir d’alguns dels espectacles de música, circ i dansa que han programat els responsables del museu.

Normalment un espai buit i de pas, com és la Sala Oval, il·luminada per a l’ocasió, es transformarà en un lloc per menjar o beure i agafar forces per poder-se acabar aquest enorme museu. Aquesta mateixa Sala Oval acollirà també, per primera vegada, el nou espai que el MNAC dedica, dins de la nova estratègia que està posant en marxa, a d’altres museus d’art que hi ha a Catalunya.

Avui mateix hi ha una altra excusa per ascendir a aquest museu de la muntanya de Montjuïc. L’escriptor i acadèmic Pere Gimferrer pronunciarà la conferència De Fortuny a Dalí: l’inacabat acabat, que tanca el cicle de xerrades a l’entorn de l’exposició sobre Fortuny que el museu està celebrant. Sabuda és l’admiració que va exercir Fortuny sobre el geni de Figueres, no només en la seva obra —va crear-ne una versió personal, amb Gala inclosa, de la famosa batalla, que des de fa anys es pot veure al Japó—, sinó que Dalí també va adquirir diverses obres de Fortuny, tot ajudant a la seva revaloració i consagració com a pintor.

Archivado En:

Te puede interesar

Lo más visto en...

Top 50