_
_
_
_
_

Grec i no Grec

‘Les tres germanes’, amb robots, és un dels primers plats forts del festival d’estiu

El Grec, com l’any passat, tindrà una arrencada forta; enguany, el teatre acollirà el circ Circa.
El Grec, com l’any passat, tindrà una arrencada forta; enguany, el teatre acollirà el circ Circa. carles ribas

El Festival de Barcelona Grec 2013, que s’inaugura oficialment el proper dilluns, arrenca amb força; els tres primers dies s’estrenen sis propostes escèniques que arriben precedides per una festa popular al carrer. Però no és Grec tot el que hi ha a la cartellera. Una funció de protesta i dues repesques marquen l’agenda teatral d’aquests últims dies de juny.

Així, el Tantarantana i la companyia extremenya Aran Dramática proposen una funció especial d’Anomia, el muntatge en cartell, com a exemple de teatre polític compromès amb l’espectador. Tots aquells que se sentin indignats o afectats per estafes i casos de corrupció podran veure de franc aquesta coproducció del CDN. Només avui.

Els Dei Furbi tornen a La Seca-Espai Brossa amb la seva versió de La flauta màgica, una proposta de teatre i música a cappella que s’ha convertit en la revelació de la temporada després de l’èxit de públic i de crítica obtingut quan es va estrenar a l’abril. La flauta màgica-variacions Dei Furbi. La Seca-Espai Brossa. Del 27 de juny al 28 de juliol.

FESTIVAL GREC

De l’1 al 31 de juliol. Barcelona

www.bcn.cat/grec

També torna a la cartellera un muntatge petit i intimista, protagonitzat per Ramon Madaula i dirigit per Sílvia Munt, que es va estrenar el 2007 dins de les activitats de l’Any Rusiñol. A Cap al tard, Madaula es posa en la pell de Santiago Rusiñol a partir de les seves proses autobiogràfiques. Del l’art nouveau a l’impressionisme, passant per l’absenta i la morfina. Cap al tard. La Villarroel. Del 30 de juny al 27 de juliol.

Pel que fa al Grec, una festa oberta a tothom, i que enguany tindrà lloc a l’avinguda Reina Maria Cristina, donarà el tret de sortida popular al festival aquest diumenge, amb l’actuació de la banda Els Catarres, una intervenció de Comediants, que celebren el seu 40è aniversari, i un concert de Lax’n’Busto. Festa d’obertura Grec 2013. Diumenge 30 de juny a les 20.30 hores. Entrada lliure.

L’endemà, dilluns 1 de juliol, al teatre que dóna nom al festival, la companyia de circ Circa inaugurarà oficialment el Grec 2013 amb Opus, un espectacle d’acrobàcies al compàs de la música dels quartets de corda de Xostakóvitx, interpretats en directe per Quatuor Debussy. Encara queden entrades a la venda. Opus. Teatre Grec. 1 i 2 de juliol a les 22 hores.

Un dels espectacles internacionals que més expectació està despertant arriba del Japó. És en un poblet japonès de províncies on Oriza Hirata, un dels directors més rellevants del país nipó, hi situa el drama txekhovià de Les tres germanes amb robots inclosos. Les tres germanes, versió androide. Mercat de les Flors. Del 2 al 4 de juliol.

La programació autòctona és plena de noms propis que no necessiten presentació: Mario Gas ens porta El veneno del teatro, de Rodolf Sirera, un tour de force protagonitzat pels argentins Miguel Ángel Solá i Daniel Freire. El veneno del teatro. Teatre Romea. Del 2 al 13 de juliol. Paco Mir dirigeix Ricard Borràs i Pep Ferrer en una comèdia del francès Gérald Sibleyras al voltant de dos pianistes, un fantasma i una banqueta minvant. La banqueta. Teatre Poliorama. Del 2 al 31 de juliol. Joaquim Oristrell estrena una altra comèdia, aquesta amb el ritme i els recursos del cinema, per parlar de les relacions entre pares i fills. Amb Jordi Bosch, Ferran Rañé, Peter Vives i Nausicaa Bonnin. Tots fem comèdia. Teatre Poliorama. Del 3 al 28 de juliol. Magda Puyo i la dramaturga Victoria Szpunberg proposen una versió teatral del film Persona de Bergman, amb Mònica López i Marta Marco. Alma i Elisabeth. Sala Muntaner. Del 3 al 28 de juliol.

 

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Arxivat A

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_