Recomanem
ASSAIG
Joan Fuster, figura de temps
Autors diversos
Universitat de Barcelona, Barcelona,
2012, 237 pàgines
Fruit d’un simposi internacional a Barcelona sobre la figura de Joan Fuster, es publica aquesta compilació “profundament revisada i ampliada”, adverteixen els editors, Antoni Martí i Teresa Rosell, de les conferències de la trobada. Amb un to acadèmic, però proveït generalment d’una textura literària que evita caure en la planura de tesi doctoral que tant detestava el mestre de Sueca, el volum presenta perfils de Fuster ben interessants com a erudit i escriptor, fotografia la seua innegable potència, la contrasta amb els seus coetanis i revisa amb punteria el llegat fusterià i les seues influències.
La POP. Vol 1
Petita Orquestra Peiotaire
LaCasaCalba, València, 2012.
DISC
Amb una bona part dels components d’Amanida Peiot, més alguna incorporació, naix un projecte nou que agafa la cançó popular valenciana (s’obri amb Amparito, la filla del metge) per fer-hi una rodada en clau de cabaret pop excèntric en què uns sonalls o una botzina s’incorporen amb naturalitat a l’exuberant arsenal instrumental. L’acabat final és lleuger i divertit —però no insubstancial— i fa que influències esparses com Remigi Palmero, Oliva trencada, Flaming Lips es conjuguen festivament en un disc que serveix com a base per a un espectacle en directe ben recomanable.
Set d’Estellés
Bertomeu
El Bullent, Picanya, 2012,
32 pàgines
LLIBRE-DISC
En uns mesos de record institucional, editorial i popular ben profitós a la memòria de Vicent Andrés Estellés, apareix ara aquest llibre-disc en què Bertomeu posa musica a un grapat de poemes del mestre de Burjassot, un d’inèdit. Una edició oportuna i vistosa, quant a l’apartat visual i de disseny, que té l’atractiu en el vessant musical d’unes cançons en què Bertomeu acobla amb encert el seu estil i dicció als versos del mestre i que pot ser eina de difusió entre els joves. Si més no, l’embrió de la iniciativa foren uns tallers de rock del cantautor en diversos centres educatius.
Tu suscripción se está usando en otro dispositivo
¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?
Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.
FlechaTu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.
Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.
En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.
Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.