_
_
_
_
AGENDA

Sant Cugat, dansa de qualitat

El treball coral és vital o fràgil, cisellat per l’estat d’ànim dels seus protagonistes.

Dos excel·lents espectacles de dansa aterren aquest cap de setmana al Teatre Auditori de Sant Cugat. El primer (demà) és l’última coreografia de Víctor Ullate per a la seva companyia; és Wonderland, un treball coral brillant sobre el complex món de la ment humana, premi Max al millor espectacle de dansa del 2011. El segon, diumenge, sota l’espectacle Grans Moments de la Dansa, homenatja les grans figures d’aquest art, com Anna Paulova, Vaslav Nijinsky, Rudolf Nureyev, Isadora Ducan, Mikhail Baryshnikov, Martha Graham, Maia Plissetskaia, Pina Bausch i Alicia Alonso.

WONDERLAND / GRANS
MOMENTS DE LA DANSA
Teatre Auditori de Sant Cugat
27 / 29 d'abril 22 / 19 hores

 A Wonderland, Ullate, amb música de Philip Glass, presenta una peça que es desenvolupa en un inhòspit psiquiatre, amb una llum penetrant i finestres que no donen enlloc. El treball coral és vital o fràgil, cisellat per l’estat d’ànim dels seus protagonistes. Follia i mort van lligats per esculpir els cossos dels ballarins a través d’un llenguatge contemporani de gran expressivitat, en el qual no faltaran els grans salts i els enlluernadors développés marca Ullate. Palpita l’admiració del coreògraf pels seus grans mestres Béjart i Mats Ek.

Grans moments de la dansa, d’altra banda, compta amb la direcció de dos reputats mestres del Ballet Nacional de Cuba: Marta Salgado i Orlando Salgado, al capdavant d’un grup de virtuosos ballarins escollits després d’una laboriosa selecció entre diferents companyies de dansa internacionals. Per exemple, Guzel Suleymanova i Dimitri Marasanov, estrelles del Ballet Estatal del Teatre de l’Òpera de Bashkirian, ballaran El espectro de la rosa. La coreògrafa i ballarina italiana Lara Guidetti, que dirigeix la companyia Sanpapié, homenatjarà Isadora Duncan i Martha Graham. També es veuran les coreografies de La muerte del cisne o Espartaco (Grigorovich), entre altres. La funció es complementarà amb fragments de pel·lícules en què es veu ballar els mites als quals es ret culte. Un espectacle.

Lo que más afecta es lo que sucede más cerca. Para no perderte nada, suscríbete.
SIGUE LEYENDO

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Arxivat A

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_