_
_
_

L’Osasuna atropella el Nàstic i avança cap a Primera

Els navarresos guanyen a Tarragona (2-3) i s’enfrontaran al vencedor del Girona-Còrdova

Marc Rovira
Emaná disputa la pilota a David García.
Emaná disputa la pilota a David García.Jaume Sellart (EFE)

Només en podia quedar un i tant el Nàstic com l’Osasuna han lluitat per no caure del tren que viatja cap a Primera. Els dos equips han fet mèrits per guanyar-se un lloc en l’última eliminatòria del play-off maratonià d’ascens, però serà l’Osasuna qui lluiti contra el vencedor del Girona-Còrdova.

Nàstic: Reina, Gerard, Suzuki, Xavi Molina, Mossa, Tejera, Madinda (Muñiz), Lobato (52' Jean Luc), Emaná, Naranjo, Alex (74' De la Espada)

Osasuna: Nauzet, Oier (Unai), Tano, M. Flaño, David Garcia, J. Flaño, Manuel, Torres, Merino, De les Cuevas (63' Maikel), Kodro (71').

El partit ha començat carregat d’intensitat al Nou Estadi de Tarragona. Vicente Moreno ha modificat el seu onze titular i ha abarrotat l’atac amb l’espigolat Álex per tractar de retallar l’avantatge amb què han anat al duel els navarresos (3-1 a l’anada). No obstant això, la primera ocasió ha estat per a l’Osasuna que, per mediació de Kodro ha forçat la intervenció del porter Reina. Al minut 7, les coses s’han posat de cara pels de Tarragona. Després d’una jugada fabulosa de Gerard per la banda dreta, el pitxitxi Naranjo ha rematat de cap al fons de la xarxa. 1-0 i molts minuts per creure-hi. Però l’Osasuna no és un equip que s’acoquini . Quique Martín ha confiat en el mateix onze titular que havia disposat dimecres a Pamplona i els seus jugadors han complert la missió al peu de la lletra. Impermeables al darrere i desplegar-se com a bales a la mínima que sentissin olor de sang. El pla ha agafat passada la mitja hora. Una falta penjada des de l’esquerra l’ha rematat David Garcia a gol.

L’empat ha obligat el Nàstic a tornar a començar. A la tornada del descans els grana han començat mossegant i han tingut una ocasió clara per ficar-se a l’eliminatòria després de driblar Emaná dins de l’àrea. Però el gol ha caigut poc després del bàndol navarrès. Javi Flaño ha disparat amb potència a l’escaire esquerre de Reina. Gol, partit i eliminatòria per a l’Osasuna. El gol de Merino ha estat un acarnissament massa dolorós per a un Nàstic que ja havia abaixat els braços i que no els ha aixecat ni per aclamar el gol inútil de Muñiz (minut 78).

L’Osasuna no ha festejat sol el seu assoliment. Entre els 12.900 espectadors que hi havia al Nou Estadi, uns quants centenars eren visitants. I han rugit la seva victòria amb ganes.