_
_
_

Un dron rebenta el Sèrbia-Albània

El partit se suspèn després de l'enfrontament entre els jugadors a causa d'una bandera albanesa que va sobrevolar la gespa Alemanya empata contra Irlanda i Cristiano salva Portugal en el minut 95

El serbi Mitrovic agafant la bandera albanesa que portava un dron.
El serbi Mitrovic agafant la bandera albanesa que portava un dron.marko djurica (reuters)

El partit entre les seleccions de Sèrbia i Albània, de la fase de classificació per a l'Eurocopa 2016, s'ha suspès aquest dimarts quan amb prou feines quedaven dos minuts per arribar al temps de descans a causa d'un enfrontament entre els jugadors de tots dos equips, després que un dron sobrevolés el terreny de joc amb una bandera albanesa, que va retirar el jugador serbi Mitrovic. El resultat era llavors de 0-0. L'àrbitre no va reprendre l'enfrontament, ja que va decidir suspendre definitivament el partit cap a les onze de la nit. En el mateix interval de temps, la policia ha detingut Olsi Rama, germà del primer ministre albanès, Edi Rama, a qui s'acusa de ser qui manejava el vehicle aeri no tripulat des de la llotja oficial, segons va informar aquesta matinada la televisió oficial sèrbia. D'aquí a vuit dies, el primer ministre té previst visitar Belgrad per vegada primera en 68 anys.

El xoc, considerat d'alt risc per la UEFA, es va desenvolupar amb normalitat fins al minut 43, moment en què un dron va sobrevolar l'estadi de Belgrad amb una bandera dels territoris que Albània reclama com a seus. En aquest moment, el jugador serbi Mitrovic la va agafar i els jugadors d'Albània s'hi van encarar, preguntant-li pel seu gest. Això va desencadenar una baralla entre els futbolistes de totes dues seleccions. L'àrbitre de l'enfrontament, l'anglès Martin Atkinson, va decidir en primer lloc suspendre temporalment el partit 30 minuts després, quan les dues seleccions eren ja als vestidors, abans d'optar per una solució definitiva malgrat la petició de Sèrbia de reprendre l'enfrontament.

"Ha passat una cosa que no podem entendre. Nosaltres volíem continuar jugant", va dir el capità de Sèrbia i defensa del Chelsea, Branislav Ivanovic. Els jugadors albanesos, que van acceptar la proposta de Sèrbia de jugar el temps que restava amb la condició que la UEFA buidés l'estadi, cosa que els oficials van rebutjar, van abandonar el terreny de joc entre llançaments d'objectes i cops d'alguns aficionats que van aconseguir saltar al camp.

La selecció albanesa anava a Belgrad per primera vegada des del 1967 en un context polític marcat pel conflicte de Kosovo. Fins a set jugadors d'Albània van néixer a Kosovo, la independència del qual rebutja Sèrbia. Els dies que van precedir el partit, la UEFA va decidir prohibir la presència d'aficionats visitants per raons de seguretat. En l'àmbit esportiu, Albània arribava líder en el grup I amb quatre punts en dos partits, després d'haver guanyat Portugal (0-1, gol de Balaj) i d'empatar amb Dinamarca (1-1). La selecció sèrbia, del tècnic holandès Dick Advocaat, va ensopegar en la seva estrena contra Armènia i només sumava un punt fins al partit d'ahir a la nit entre ambdues seleccions.

Cristiano Ronaldo, anotant el seu gol de cap davant el defensa Simon Kjaer de Dinamarca.MARIO CRUZ (EFE)

Dinamarca, 0; Portugal, 1. Cristiano va alliberar amb un gol de cap en el minut 95 la selecció portuguesa, amb la qual s'estrenava en un partit oficial el tècnic Fernando Santos. El davanter madridista va marcar després d'una passada de Quaresma, i va posar fi a un partit molt igualat en Copenhaguen. El gol permet maquillar la desfeta del duel anterior, contra Albània. Cristiano va ser de nou el gran líder de la seva selecció, es va associar sovint amb Nani i Danny, i es va acostar sovint a la porteria fins al gol final.

Alemanya, 1; Irlanda, 1. Joachim Löw continua buscant una nova fórmula per a l'equip que va ser coronat a Maracaná com a campió mundial. El conjunt germànic es va avançar amb una gol del madridista Kroos en el minut 71, amb un xut des de fora de l'àrea, però va veure com John O’Shea, exfutbolista del Manchester, empatava el partit en el minut 94.

Löw havia apostat una vegada més per un onze experimental, rejovenit, en el qual destacava la presència de Julian Draxler, de 21 anys, que brilla amb el Schalke des de l'inici de la temporada. Amb aquest empat, Alemanya es queda amb quatre punts després de tres partits disputats. Una puntuació que li fa quedar-se a tres d'Irlanda, líder del grup D al costat de Polònia, que no va poder passar de l'empat (2-2) a Varsovia contra Escòcia.

Gibraltar, 0; Geòrgia, 3. No hi va haver miracle a l'estadi Algarve de Faro-Loulé, on la selecció gibraltarenya va encaixar la seva tercera derrota consecutiva, després de perdre davant Georgia. En altres partits, Finlàndia, 0; Romania, 2. Grècia, 0; Irlanda del Nord, 2. San Marino, 0; Suïssa, 4. Illes Fèroe, 0; Hongria, 1.