_
_
_
_
_
AGENDA

Novetas

DIARI D'HIVERN

Paul Auster

Edicions 62

192 pàgines. 10,99 euros

Els records d'uns atacs de pànic, històries dels dos matrimonis anteriors fracassats, un accident de quan de petit jugava a beisbol... Són alguns dels elements que, com diu l'autor de Sunset Park, formen part d'aquest "inventari de cicatrius" físiques i morals que, ara ja als 65 anys, d'alguna manera va encetar amb A salto de mata.

LA CINQUENA DONA

Henning Mankell

Tusquets

486 pàgines. 20 euros

És més intel·ligent que ell, sembla sanguinari i el pitjor: no es veu un mòbil clar. Així de desconcertat es troba Kurt Wallander en aquesta entrega (de les millor de la sèrie) i on ha de fer front a tres crims salvatges de gent ben tranquil·la: un ornitòleg, un cultivador d'orquídies i un poeta. I, és clar, entremig, la vida real: les relacions de l'inspector amb el pare, la salut que fa figa...

SOL, I DE DOL

J.V. Foix

Quaderns Crema

112 pàgines. 7 euros

El famós vers "És quan dormo que hi veig clar..." no és cap declaració de fe surrealista de Foix sinó una mostra del trasbalsament davant un amor intens. És una de les claus de lectura que dóna l'editor i biògraf del poeta Jaume Vallcorba en l'estudi introductori d'aquesta edició d'un poemari simbòlic i que apareix com a homenatge als 25 anys del traspàs d'un dels millors rimaires, amb Carner i Sagarra.

MEMÒRIES D'UN EMBOSCAT

Josep Ballester

Pagès Editors

136 pàgines. 15 euros

"De bon matí a les cinc em llevo per a desertar de l'exèrcit de la República...". Així arrenca, el 12 de març de 1938, el dietari que el jove va escriure (a llapis) durant l'any que passà amagat pels boscos del Solsonès. Amb una pistola de 7,65 mm, es palpa l'angoixa per la persecució militar, la necessitat de menjar i d'entendre's amb els pagesos de les masies... i d'esperar, malgrat ser catalans, la caiguda dels rojos.

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_