_
_
_
_
_
REPORTAGE

El Raval, niu de corrupció

Amenaces, assalts al domicili sense aclarir, sabotatges. Escenari: districte de Ciutat Vella. Època: a partir de la primavera del 2008. Víctimes: l'aleshores regidora del districte, Itziar González, la gerent, Mercè Massa, i l'arquitecta tècnica, Lourdes Conesa. Autors —suposats, en espera del judici—, l'enginyer Joaquín Quílez i els funcionaris municipals Heliodoro Lozano i Elena Ariza. L'escàndol de la trama de Ciutat Vella va esclatar ara fa un any, amb la detenció del funcionari de Ciutat Vella la signatura del qual era plenipotenciària per donar el vistiplau a pràcticament tota mena de llicències. Seguint el fil del cas dels prostíbuls de Castelldefels, es va arribar a Ciutat Vella —les escoltes telefòniques van ser clau—, on es va destapar una trama d'interessos per manegar llicències d'apartaments turístics, entre altres. L'empresari interessat pagava l'enginyer Quílez, i aquest als funcionaris, perquè fessin els ulls grossos amb les irregularitats urbanístiques de desenes d'expedients. Almenys 34.

L'escàndol va ser determinant en la dimissió de la regidora Itziar González

La roda va funcionar sense parar fins que l'equip gestor que va entrar després de les municipals del 2007, la regidora González i la gerent Massa, van decidir nomenar persones de la seva confiança. En l'ambient hi havia la sospita que en passava una i l'evidència que els presumptes corruptes feien i desfeien al seu gust al districte amb més activitat de la ciutat. Després, la justícia hi va intervenir amb investigacions.

L'escàndol de la trama de corrupció de Ciutat Vella ha estat, de llarg, el més gran de l'ajuntament barceloní, i ha posat a la picota el govern de l'alcalde, Jordi Hereu. Un cas amb un cost polític alt, a més, perquè tot l'episodi viscut ha estat determinant perquè la regidora Itziar González dimitís l'abril passat.

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_