_
_
_
_
Arquitectura i art

Límits

L'aigua és el principi de tot, i el final, si parlem d'un tipus d'ordre de presència en les nostres vides. El món està cridat a refer-se del seu venciment incalculable, de la fatalitat de la seva desaparició. Eva Lootz fa una descripció imaginativa del seu flux i dels seus límits, interns i externs. Oblics.

Al Nivell Zero de la Fundació Suñol, l'artista austríaca presenta aquests dies Hidrotopies, una sèrie de peces i un vídeo que emeten les suaus reflexions d'una escriptura compromesa davant d'una guerra àmpliament anunciada. "Si venem l'aigua fomentem la guerra"; "Allò públic ha de decidir sobre l'ús de l'aigua"; "L'aigua ja no fa olor de joncs i llimones"; "Pot ser que un dia trobis el desert a la teva nevera", són algunes de les frases que voregen la visió subjectiva i vivaç d'una autora preocupada per la creació d'espais intersensorials i envoltant, "un art continu", segons explica ella mateixa. Lootz viatjà fa uns mesos pels deserts i els camps de refugiats sahrauís per comprovar que aquests llocs intermedis del món, oblidats i saquejats, apareixen i romanen sensibles davant del compromís. Aquesta obra no busca l'impacte, ni és pamfletària. No obre la percepció a l'espai de la imaginació, tampoc invoca una veu narrativa. Simplement ens explica que la naturalesa no conté res de prodigiós. Que és senzilla. El que passa i succeeix, sense passar.

Hidrotopies. L'escriptura de l'aigua. Eva Lootz. Nivell Zero de la Fundació Suñol. Passeig de Gràcia, 98. Barcelona. Fins al 12 de setembre.

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_