_
_
_
_

Agenda

Art, Festivals, Cómics

L'art de reciclar. Amb l'actual crisi econòmica, no estem per llençar res: en el fons, els objectes vells són sempre reutilitzables. Les persones més creatives tenen fins i tot la capacitat de transformar les escombraries en obres d'art (l'invent no és nou, perquè l' art povera dels anys seixanta ja explorava aquest terreny). D'això va precisament Drap-Art, el Festival Internacional de Reciclatge Artístic de Barcelona, que en aquesta edició torna a concentrar totes les seves activitats al CCCB.

A la convocatòria per exhibir treballs a l'exposició col·lectiva es van presentar enguany 230 projectes, dels quals van ser seleccionats una trentena. A més, la mostra inclou obres de diversos artistes convidats, entre els quals figuren els originals Karsten Bott i Pierre Bastien, el pare del Mecanium sonor. El segon serà també el protagonista d'una de les actuacions del Drap-Art, que en aquesta entrega inclou un atractiu cartell musical animat, entre altres, per Pau Riba i De Mortimers, els Don Simón y Telefunken i Playboy's Bend. Aquest últim forma part d'un corrent creatiu anomenat circuit bending, que consisteix en l'acció de manipular amb una finalitat artística aparells electrònics molt senzills recuperats de les escombraries o comprats a baix preu. Generalment es tracta de la construcció d'instruments musicals a partir de joguines, mini-teclats i altres estris similars (i, sovint, petits).

A més del popular mercat d'art i disseny, Drap-Art aposta per altres activitats, com intervencions urbanes, tallers participatius i un cicle de cinema de Medi Ambient. Però no s'acaba ací, perquè també hi ha lloc per al debat en una sèrie de col·loquis on es parlarà de l'ús del reciclatge al món de l'arquitectura, de la moda i de l'espai públic que compartim tots. Entre els ponents d'aquestes xerrades destaca la presència de l'alternatiu Santiago Cirugeda, un gran expert en inventar sorprenents solucions arquitectòniques amb deixalles. Apostes semblants són tota una tendència on els objets trouvés es converteixen també en crítica social contra un món deshumanitzat pel consumisme més brutal (que, és clar, es multiplica per deu en aquestes festes nadalenques). En definitiva, que el millor -com ja s'ha dit- és no llençar res. Drap-Art. Del 19 al 21 de desembre. Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (Montalegre, 5). Entrada lliure. Obert al públic d'11 a 22 hores. www.drapart.org.

FESTIVALS

Música+art. Va ser un bon invent: l'any 1991 un col·lectiu sortit de la facultat barcelonina de Belles Arts va decidir unir a una mateixa cita música i arts plàstiques i escèniques. El resultat va ser el BAF (Belles Arts Festival), que en les primeres edicions se celebrava en espais alternatius de la ciutat. En aquesta entrega, la música la posaran D'Callaos i Gadjo, dos grups que practiquen la fusió d'estils. El programa es completa amb performances , dansa i obres artístiques que s'exposen de maneres que volen defugir la convencionalitat. BAF. Sala Apolo (Nou de la Rambla, 113). Barcelona. 18 de desembre. 21.30 hores.

CÒMIC

Presentació original. La llibreria barcelonina Universal Còmics acull la presentació del nou treball de David Rubín, la imprescindible novel·la gràfica Cuaderno de Tormentas (Planeta DeAgostini), una de les millors obres de l'any. L'autor proposa en el llibre un viatge oníric a la creació comiquera en un context fantàstic poblat per monstres diversos. Aquest treball ha rebut grans elogis de companys de professió ja consagrats, com Max. A més de la sessió de dedicatòries i del col·loqui amb el guionista i dibuixant gallec, l'acte inclou una proposta original: hi ha premi per aquell que hi acudeixi disfressat d'alguna cosa semblant a un habitant de la imaginària Ciudad Espanto, on transcorre l'acció. Universal Còmics (Ronda Sant Antoni, 9). Barcelona. 19 de desembre, 18.30 hores.

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_