_
_
_
_

Pàgines joves de Nadal

El món del llibre infantil i juvenil és el segment més en forma del sector editorial espanyol i català en particular. Amb un creixement de gairebé un 20% en el darrer any, l'oferta s'ha multiplicat de manera extraordinària. Davant l'allau especial però tradicional per aquestes dates, vet aquí una de ben segur incompleta però estudiada selecció de títols dividida per edats.

Els iniciadors

(de 0 a 4 anys)

En Lleonard

Wolf Erlbruch

Takatuka

32 pàgines. 13,50 euros

Takatuka és una nova editorial que, per començar, ofereix la traducció d'obres tan interessants com En Lleonard , del reconegut il·lustrador Wolf Erlbruch. En el protagonista es barregen la por i la passió pels gossos. Un fet màgic l'ajudarà a combinar ambdues sensacions.

Fem una festa!

Il·lustr. Dubravka

Kolanovic

Beascoa (La classe dels abellots)

8 pàgines. 19,95 euros

La classe dels abellots és una col·lecció, amb desplegables senzills, adreçada als més petits, que recrea i reflecteix el món d'una llar d'infants. Per Nadal, arriba un exemplar especial, de mida més gran i amb desplegables enginyosos i atractius.

L'estrafolari llibre d'imatges del follet Bernat

Emmanuelle Houdart

Joventut

60 pàgines. 16 euros

Aquest és un llibre d'imatges molt complet que, com tots els imatgiaris, té l'objectiu d'ampliar el món i el vocabulari dels més petits. Es mou entre el món real de l'infant i el món fantàstic del follet Bernat, amb la característica petja surrealista d'Emmanuelle Houdart.

L'aniversari del senyor Guillamó

Anaïs Vaugelade

Corimbo

32 pàgines. 12 euros

L'autora francesa Anaïs Vaugelade presenta un conte encadenat, protagonitzat per un noi que vol celebrar l'aniversari en un restaurant i tot d'animals i situacions que s'hi van afegint. Una història simpàtica, que creix amb l'observació de cada detall i cada nova lectura.

Els intocables

(de 5 a 8 anys)

L'elefant encadenat

Jorge Bucay. Il·lustr. Gusti

RBA / Serres

48 pàgines. 14 euros

Per què l'elefant del circ no s'allibera de la petita estaca a la que el lliguen després de la funció? És la pregunta que es fa el petit protagonista de la primera incursió de Jorge Bucay en la literatura infantil. Amb un acompanyant de luxe: les il·lustracions de Gusti.

Blanc

Lola Casas. Il·lustr. Pere Borrell

Pub. Abadia de Montserrat

84 pàgines. 9,50 euros

Blanc és una nova entrega de l'original col·lecció Poesia de colors on l'autora mataronina converteix en poesia tot d'elements i de sensacions relacionades amb el color que dóna nom a cada volum. Amb diferents propostes d'il·lustració a cadascun d'ells.

La fabulosa llegenda del Rei Artús

Adapt. Jordi Sierra i Fabra. Il·lustr. Francesc Rovira

Edebé

136 pàgines. 18 euros

Jordi Sierra i Fabra enllaça les principals i més populars llegendes del rei Artús i ho converteix en una història assequible i atractiva per als infants. Es presenta amb les il·lustracions simpàtiques i properes de Francesc Rovira i una edició de regal.

El contador de contes

SAKI. Il·lustr. Alba Marina

Rivera

Ekaré

40 pàgines. 14 euros

Heus aquí un dels contes més coneguts de l'autor britànic Saki, on narra la tensa relació entre un senyor i una senyora, que acompanya un grup de nens, en un vagó, amb un desenllaç sorprenent. Amb una excel·lent edició i les atractives il·lustracions d'Alba Marina Rivera

Els infal·libles

(de 9 a 12 anys)

La nit que la muntanya va baixar al riu: Llegendes d'arreu de Catalunya

Pep Coll. Il·lustr. Carles Arbat

La Galera

270 pàgines. 28 euros

Pep Coll, un dels grans especialistes en la recopilació i adaptació de narracions tradicionals, especialment dels Pirineus, ens n'ofereix un altre recull que té àmbit català. El ventall temàtic és ampli, així com el possible destinatari, i l'edició, acurada.

Tobi Lolness: els ulls d'Elisha

Timothée de Fombelle. Trad. Josep Alemany. Il·lustr. François Place

Empúries

356 pàgines. 16,50 euros

Els ulls de l'Elisha és el segon i darrer volum de Tobi Lolness , la part de la tornada del llarg viatge del protagonista per salvar el seu món. Si la primera part fou una de les sorpreses de l'any, tot el conjunt acaba esdevenint un referent pel gènere fantàstic i d'aventures.

L'Odissea

Homer. Adapt. Albert Jané

Il·lustr. Pep Montserrat

Combel

196 pàgines. 19,50 euros

Editorial Combel i Albert Jané posen a l'abast dels joves una de les grans obres de la literatura, "amb un llenguatge que vol mantenir la noblesa i el to de la narració original", una edició excel·lent i les il·lustracions de Pep Montserrat que n'enalteixen encara més el resultat final.

Les rondalles del bard Gallard

J. K. Rowling. Trad. Xavier Pàmies

Empúries

106 pàgines. 10 euros

De l'autora de Harry Potter, un recull de contes de fades, farcits d'aventures fantàstiques i perilloses, que cerquen mantenir el contacte de l'autora i dels personatges de la popular saga amb els seus lectors, a més de donar part dels beneficis a una entitat que treballa per a infants desafavorits.

Els indiscutibles

(a partir de 13 anys)

Només ens queda l'amor

Agustín Fernández Paz

Trad. Josep Franco

Bromera

178 pàgines. 9,50 euros

Només ens queda l'amor és un recull de contes lligats per un tema comú: la importància de l'amor, que hi aflora en totes les seves expressions: des del primer amor fins al que es manté més enllà de la mort. Guardonat amb el Premio Nacional de Literatura Infantil i Juvenil 2008.

L'encantador d'ossos.

F. E. Higgins. Trad. Maria Roura Mir

Cruïlla

270 pàgines. 15,50 euros

F. E. Higgins és una autora que captivà els joves lectors amb una novel·la d'aire dickensià, El llibre negre dels secret s. Ambientada en un mateix temps i un mateix espai, ara ens sorprèn amb les aventures de Pin Carpi, relacionades amb morts i cementiris.

A trenc d'alba

Stephenie Meyer

Trad. Laura Gelada

Alfaguara

784 pàgines. 17,50 euros

Quarta i darrera entrega d'una de les sagues amb més èxit de lectors últimament. El lector viurà, de la mà dels dos protagonistes, un casament, el naixement d'un fill i, especialment, l'enfrontament entre diverses sagues de vampirs, que faran les delícies dels seguidors de la sèrie.

Dos lunas

Care Santos

Montena

398 pàgines. 18,95 euros

Dos bessons són escollits pel clan de les Dues llunes per salvar el futur de la Humanitat, davant un dèspota que vol fer-se amb el control del planeta. Una novel·la fantàstica i original de Care Santos que juga amb el temps i el ritme.

Els inclassificables

Els amants papallona

Benjamin Lacombe

Trad. Pau-Joan Hernàndez

Baula

34 pàgines. 17,50 euros

Vet aquí una tràgica llegenda oriental que narra la lluita contra el destí d'uns joves enamorats. A més de la mida del llibre, destaquen les il·lustracions de Benjamin Lacombe, que recorden les de Rebecca Dautremer, i que, amb gran profusió, transmeten la tristesa i tragèdia de la història.

Mira mira

Àngels Navarro

Disseny Sonsoles Llorens

Combel

22 euros

Una proposta sorprenent, tant pel contingut -il·lusions òptiques plantejades com a reptes- com pel continent, i també pel seu origen. Elaborat per una especialista catalana del tema i dissenyat per Sonsoles Llorens, és una proposta interessant i exportable.

Hasta el infinito

Kveta Pacovska

Faktoría K de libros

128 pàgines. 40 euros

Kveta Pacovska és una il·lustradora txeca reconeguda, entre d'altres, amb el Premi Andersen. Faktoria K, acostumada a recuperar joies de la literatura infantil, ens ofereix un recull de diversos dels seus llibres que treballen els primers conceptes dels infants. Un autèntic plaer!

Contes de la perifèria

Shaun Tan

Trad. Carles Andreu i Albert Vitó

Barbara Fiore

98 pàgines. 18 euros

Shaun Tan s'ha fet un lloc en la literatura infantil amb dos o tres àlbums il·lustrats. Contes de la perifèria és diferent: un recull de contes amb una gran capacitat poètica i de suggeriment, i una gran dosi de surrealisme, amanit amb una il·lustració impactant que sovint forma part també del relat.

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_