_
_
_
_
Guia de tardor

El protagonisme torna a les sales

Ala temporada musical hivernal, les sales de concert no reben la competència gairebé irresistible dels festivals propis de l'estiu. D'aquesta manera les sales tornen a agafar el protagonisme perdut durant els mesos de canícula i les maratons de concerts comprimits en jornades esgotadores prenen un descans. Amb només un sol festival de pop a la vista, el Wintercase organitzat pels rectors de la sala Razzmatazz, i un altre cicle de concerts impulsat per Rock de Lux que tindrà lloc a l'octubre a l'Apolo, sala vinculada al festival Pimavera Sound, la programació de la cartellera Barcelona té com a punts forts quant a popularitat els grans concerts que se celebraran al Palau Sant Jordi. De moment hi ha programats cinc, començant per La Oreja de Van Gogh (16 de setembre), continuant per l'esperada visita de George Michael (23 de setembre), seguint amb Marc Anthony (12 d'octubre), Bruce Springsteen (24 d'octubre) i, finalment, els clàssics del rock dur Iron Maiden (30 de novembre). Caldria afegir-hi Estopa, que actuarà el dia 14 d'octubre al Palau d'Esports de Badalona.

Al marge d'aquests noms daurats, l'activitat permetrà als aficionats acudir a concerts de pop d'ampli registre estilístic, entre els quals cal destacar: Julieta Venegas (20 de setembre), Josh Rouse (21 de setembre), Dominique A (30 de setembre), Mogwai (30 de setembre) y The Divine Comedy, recents triomfadors del festival Summercase i encarregats de protagonitzar la festa de presentació del seu germà hivernal, el Wintercase, el 30 de setembre. El mes d'octubre, i a més de clàssics propis com José Luis Perales (10) i Raphael (27), cal destacar Josele Santiago (dia 4), Ben Harper (6), Lloyd Cole (16), Juliette Lewis (16), Muse (24), Corinne Bailey (27) i INXS (30). Octubre és també el mes que la revista Rock de Lux munta a l'Apolo el seu propi festival de música alternativa, que comptarà entre d'altres amb Micah P. Hinson, Tunng i Harlan T. Bobo (13 i 14).

La presencia a la ciutat de les bandes Evanescence (11 de novembre), Sufjan Stevens (7 de novembre), Melendi (21 de novembre), els sempre benvinguts Yo La Tengo (30 de novembre) i Lambchop (7 de desembre) arrodoneixen una nodrida oferta de pop.

Per la seva banda, el hip hop ofereix cites tan interessants com les de la diva Missy Elliott (24 de setembre), els grans Jurassic 5 (23 d'octubre), els veterans Arrested Developement (6 de novembre) i els extraordinaris The Roots (2 de desembre). Pel que fa al jazz, la seva presència s'articula al voltant del festival de Jazz de Barcelona, que oferirà, entre d'altres, els concerts de Jamie Cullum (6 de novembre), Keith Jarrett amb Gary Peacock i Jack DeJohnette (15 de novembre) i Barbara Hendricks (18 de novembre).

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_