_
_
_
_
Guia de tardor

Documentals, films i vídeos fora dels circuits comercials

Amés de les moltes estrenes que cada setmana es projecten a les sales de cinema, Barcelona concentra un bon nombre de festivals dedicats al món audiovisual que cada any tornen amb la ferma voluntat de reunir el bo i millor d'un gènere minoritari determinat o d'una cinematografia emergent que no aconsegueix fer-se un forat al circuit comercial.

Una d'aquestes cites és In-edit, un dels pocs festivals al món que es dedica exclusivament al cinema documental musical ( www.in-edit.beefeater.es, del 26 d'octubre al 2 de novembre). En l'edició d'enguany, una de les seves propostes més destacades és Leonard Cohen: I am your man, una cinta dirigida per Lian Lunson en què es fa un tribut a l'artista canadenc i que recull entrevistes amb el propi Cohen, imatges dels seus concerts i la interpretació d'alguns dels seus temes a càrrec de Rufus Wainwright, Jarvis Cocker, Bono i Nick Cave, entre d'altres. Una altra cita per aquesta tardor és la IX edició del Mecal, el festival internacional de curtmetratges de Barcelona (www.mecalbcn.org, del 23 de setembre a l'1 d'octubre), a la secció oficial del qual competeixen enguany 41 obres de ficció que procedeixen de 45 països diferents.

També torna a finals de setembre el Festival de Cinema Polític ( www.cinemapolitic.com, del 26 de setembre a l'1 d'octubre), amb una retrospectiva dedicada al director hongarès István Szabó. Docúpolis ( www.docupolis.org, entre el 4 i el 8 d'octubre) prendrà el relleu amb la projecció de 100 documentals que donaran idea de com la pluralitat de perspectives estètiques i la visió crítica de la societat caracteritzen avui dia aquestes produccions.

El Festival de Cinema Eròtic de Barcelona ( www.ficeb.com, del 4 al 8 d'octubre) tornarà a ser una cita ineludible per als amants del gènere. D'altra banda, el Festival de Cinema de Sitges ( www.cinemasitges.com, del 6 al 15 d'octubre) estarà dedicat en aquesta edició a l'univers d'un dels renovadors del gènere fantàstic: David Lynch. Demà mateix comença el Festival Àsia i el cinema serà un dels seus apartats estrella ( www.festivalasia.es); al llarg de la temporada, també se celebraran la XI Mostra de Cinema Africà (www.ullanonim.org), el Festival de Cinema Gai i Lèsbic i el dedicat al videoart Loop ( www.loop-barcelona.com).

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_