_
_
_
_
AGENDA

Un Nadal per a tots els públics

L'agenda cultural s'omple d'activitats i espectacles per a tota la família

Els teatres, museus i cinemes de Barcelona ja ho tenen tot a punt per rebre el públic més exigent, els més petits de la casa, que, durant les vacances de Nadal, tindran funcions i tallers especialment dedicats a ells. Les activitats de lleure en família ja omplen l'agenda dels grans centres culturals de la ciutat amb propostes per a tots els gustos.

Música. El Liceu ens ofereix Petruixka, un espectacle per a tota la família a càrrec d'IT dansa on la música d'Igor Stravinsky orquestra una màgica exhibició de ball i titelles. L'obra, dirigida per Marc Hervàs de la Companyia Príncep Totilau, relata la història d'una titella dels carrers de Rússia que un dia pren vida i cau en l'encanteri de l'amor.

Aquesta obra es tracta d'una oportunitat immillorable de gaudir en família d'una escenificació que, tot i haver estat creada fa cent anys, encara manté la seva màgia. L'espectacle es podrà veure els dies 22, 23 i 29 de desembre i durant el mes de gener a un preu aproximat de 12 euros.

D'altra banda, l'Auditori també ofereix una programació nadalenca per als nens. L'obra Ma, me, mi... Mozart!, un concert adreçat especialment als més petits de la casa, farà que tota la família s'endinsi durant 50 minuts en l'obra del clàssic autor sota la direcció musical d'Eduard Iniesta i les interpretacions de sis músics.

Els concerts dedicats als nens també són un dels protagonistes més destacats a l'espai cultural Caixafòrum de Barcelona on haurem d'ajudar Papageno, un enamoradís cuidador d'ocells, a arribar al final de la seva aventura a través de diverses obres de Mozart on s'inclou La flauta màgica. L'espectacle es podrà veure avui i demà totalment de franc. Però no tot acaba aquí: una actuació de titelles que representa Pinotxo o un taller sobre comerç just on descobriran el perquè d'aquesta activitat també tindran cabuda en aquest espai durant les vacances de Nadal. Caixafòrum es converteix així en una de les propostes més atractives i properes per fer activitats de tota mena amb els petits i grans de la família.

Dansa. Si de ballar es tracta, El Graner, un centre d'investigació i creació d'aprofundiment del llenguatge situat a la Zona Franca, ofereix tallers de 4 dies que experimenten amb gèneres com la dansa creativa, el hip-hop, la videocreació o la dansa intergeneracional de la mà de ballarins professionals. Cal destacar aquesta última activitat, on l'edat especificada per participar va dels 0 als 99 anys prometent una enriquidora experiència en família que cerca establir el diàleg generacional a través del moviment. El preu d'aquesta activitat és de 5 euros per sessió.

Teatre. El Poble Espanyol es transforma aquest Nadal en el màgic escenari on la jove companyia de teatre Farrés Brothers presenta l'obra Ovni. Extraterrestres, nens i fantàstics personatges s'endinsen en el complex univers de les relacions familiars.

Circ. Un clàssic nadalenc en una guia de recomanacions com aquesta és el circ. La companyia d'Il Circo Italiano, que enguany presenta la versió més màgica del popular conte de Pinotxo. Aquests artesans del circ presenten la història escrita per Carlo Collodi a través del circ més tradicional. Contorsionisme, impressionants malabars, trapezis, bicicletes i moviments sorprenents són alguns dels números que ofereixen els més de 30 artistes que es troben a la pista.

Per la seva banda, el conegut Circ Cric oferirà actuacions a Mataró on presentaran un espectacle trepidant amb esquetxos que oferiran una bona estona al públic des del 26 de desembre fins al 4 de gener.

Museus. Una de les activitats més recomanables per aquest Nadal es troba en els museus de Barcelona. Les propostes van des de tallers sobre Joan Miró a la Fundació del pintor passant per creatives idees per decorar amb motius nadalencs ofertes pel Museu d'Arts Decoratives fins a tallers per descobrir els dinosaures. Aquests tallers formen part del ventall de varietat d'activitats i exposicions que ofereix per a tots els públics el programa Nadal als Museus organitzat per l'Ajuntament.

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_