Selecciona Edición
Conéctate
Selecciona Edición
Tamaño letra
AGENDA

Corella desplega el seu virtuosisme

Companyia Ángel Corella

Centre Cultural Unnim (rambla

d'Ègara, 340, Terrassa)

Dissabte 12, 21 h

Diumenge 13, 18 h

Quan cada vegada es parla més del seu imminent desembarcament a Barcelona per instal·lar-se a la ciutat, la disciplinada companyia que dirigeix Ángel Corella es presenta aquest cap de setmana a la Temporada de Dansa de Terrassa. Ballaran un variat programa que inclou la Suite de Raymonda, For 4 i DGV: Danse à grande Vitesse.

El plat fort d'aquesta vetllada serà l'aclamat duo Soleá, que Corella balla amb la seva germana Carmen i que ha estat creat per la magnífica ballarina i coreògrafa flamenca María Pagés. El ball que sorgeix d'aquest apassionant diàleg entre el flamenc i la dansa clàssica és inauditament vistós i elegant i farà aixecar el públic de la butaca.

El plat fort de la vetllada a Terrassa: el duo amb la seva germana Carmen

La vetllada començarà amb una Suite de Raymonda, basada en la coreografia de Marius Petipa amb música d'Aleksandre Glazunov, que es va estrenar el 1898 al Teatre Marinsky de Sant Petersburg. Aquesta obra, interpretada per tota la companyia, exhibeix l'estil unificat que ha aconseguit Corella amb el seu elenc. És una peça amb un brillant treball coral i que, a més, permet el lluïment tècnic dels passos a dos. Les frases coreogràfiques són d'una gran riquesa i complexitat, cosa que exigeix una sòlida formació tècnica dels intèrprets. A continuació s'oferirà For 4, un treball del coreògraf anglès i habitual col·laborador de Corella, Christopher Wheeldon, un dels coreògrafs de neoclàssic més interessants de l'actualitat. És un treball de quatre homes que ballen emportats per la intensa partitura de La mort i la donzella de Franz Schubert. Un treball que potencia les qualitats individuals de cada un dels executants.

La funció acabarà amb DGV: Danse à grande Vitesse, també del coreògraf Christopher Wheeldon i música de Michael Nyman. En una peça que per la seva escenografia i vestuari recorda les novel·les de Jules Verne, concretament 20.000 llegües de viatge submarí i l'episodi del naufragi del Nautilus. El ball és dinàmic i està replet de dificultats tècniques, que converteix aquesta coreografia en una fàbrica de piruettés i grands jetés.

El Corella Ballet també actuarà a partir del 16 de novembre al Teatre Tívoli de Barcelona amb un nou programa que inclourà l'estrena a Espanya de Polyphonya, una de les joies coreogràfiques del segle XXI i que també firma Chistopher Wheeldon amb música de György Ligeti. Per aquesta peça l'autor ha estat guardonat amb el premi Laurence Olivier. En definitiva,una coreografia romàntica amb un toc de comicitat.

* Este artículo apareció en la edición impresa del Jueves, 10 de noviembre de 2011