El cinema asiàtic sobreviu a la crisi
CASA ASIA FILM WEEK
Casa Asia / Cinemes Girona
Del 6 al 12 de juny
Els amants del cinema asiàtic no deuen haver lamentat gaire temps la mort del BAFF, l'antic festival de cinema oriental que es va celebrar a Barcelona durant dotze anys i que va tancar les seves portes per la crisi l'any passat. El Casa Asia Film Week (CAFW) comença el seu nou recorregut el dilluns 6 de juny, i en la seva primera edició, fa una gran aposta pel cinema fet a Hong Kong. El festival presentarà un total de 30 pel.lícules, 11 de les quals estan emmarcades en la secció oficial.
De Hong Kong no només ens arriben els llargmetratges de Wong Kar-wai o les patades voladores de Jackie Chan i Bruce Lee. En aquesta edició, la directora Ann Hui, també originària de l'antiga colònia britànica, rebrà el premi honorífic i el festival li dedica una retrospectiva. De les seves pel.lícules que es visionaran destaca July Rhapsody, que explica la història d'un professor seduït per una alumna seva de 17 anys. La directora farà una roda de premsa el dijous, juntament amb la també directora xinesa Hu Mei, que presenta la superproducció Confuci basada en la vida del filòsof oriental, interpretat per Chow Yun-Fat.
30 pel.lícules participen en la primera edició del CAFW dedicat a Hong Kong
Mike Hostench, programador del festival, explica que aquest va néixer a corre-cuita tan bon punt va desaparèixer el BAFF. "Barcelona no podia quedar-se sense un espai dedicat al cinema asiàtic", explica el també sotsdirector del festival de Sitges. "En aquest primer any ens hem fixat molt més en la qualitat de les pel·lícules" perquè, a causa de la manca de temps i de diners, s'han hagut de prescindir de molts dels elements que envolten un festival de cinema: una gran inauguració, convidar directors i actors i fer-hi moltes activitats.
El festival es divideix en dues parts, tant pel que fa referència al contingut com a l'espai físic. La Casa Asia acull les tres primeres jornades. Hi haurà conferències i debats amb el cinema asiàtic com a eix central, on participaran productors com Lluís Miñarro i es projectaran diversos documentals de cineastes espanyols que han viatjat a terres asiàtiques, com per exemple Cambodja, trenta anys esperant justícia del realitzador Josep Vidal. La resta de les jornades es podran veure als Cinemes Girona.
"El BAFF va crear i educar un públic amant del cinema oriental que s'ha de mimar", conclou Hostench. Aquesta primera edició —patrocinada, entre altres, per l'oficina d'economia i comerç de Hong Kong— és de transició per a les següents, segons els organitzadors. "Un festival generalista, però no de gènere, que aposta per incloure també el cinema d'acció i de suspens", i s'apropa, així, al de Sitges, segons Hostench.
El cinema asiàtic a Barcelona reneix de les seves cendres sense haver tingut temps de morir.
Tu suscripción se está usando en otro dispositivo
¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?
Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.
FlechaTu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.
Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.
En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.
Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.