_
_
_
_
_
AGENDA

El Ballet de Monterrey, al vell continent

BALLET DE MONTERREY

Teatre Tívoli

Del 10 al 13 de març

L a companyia mexicana del Ballet de Monterrey creua per primera vegada la bassa gran des de la fundació el 1990, per iniciar una gira pel vell continent que començarà a Barcelona. Per a l'ocasió, la reputada companyia, dirigida per Luis Serrano des del 2007, ha inclòs coreografies del repertori clàssic i d'altres d'estil contemporani en les quals no deixa de banda les pròpies arrels llatines.

Així, al llarg d'una hora i quaranta minuts de durada de l'espectacle, se succeiran peces amb músiques de compositors llatinoamericans, com ara Zenas, amb coreografia de l'argentí Jorge Amarante i Grapantango, amb música de Carlos Libedinsky i on destaca el singular disseny d'il.luminació de l'escenari.

Entre les emmarcades al més pur classicisme, es podrà veure el pas a dos de Don Quijote i Diana y Acteon. Una altra de les coreografies és Sin ti, on s'escenifica el bolero homònim del compositor mexicà Pepe Guizar, al qual posa veu el cantant mexicà Luis Miguel, amb coreografia del veneçolà Vicente Nebrada, que va conquistar Barcelona amb els treballs per al Ballet de Caracas, quan aquesta companyia va actuar al Gran Teatre del Liceu. L'espectacle es tanca amb Mosaico mexicano, amb música de compositors mexicans com Arturo Márquez, Manuel M. Ponce i Pablo Moncayo. Després de Barcelona, el ballet es traslladarà a Madrid, concretament al teatre Nuevo Apolo del 25 al 27 de març.

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_