_
_
_
_
AGENDA

'El Quadern Gris' de Pla arriba al Romea

Decideixo de començar aquest dietari. Hi escriuré —just per passar l'estona, a la bona de Déu— el que se m'anirà presentant". Josep Pla només era un jovenet de 21 anys quan va iniciar, entre 1918 i 1919, en una llibreta de tapes grises un seguit de vivències sobre Palafrugell, el seu poble, i Barcelona, la ciutat on estudiava. Després va marxar a París com a corresponsal del diari La Publicitat i aquestes narracions disperses restarien en un calaix fins al 1966. Aquest any Pla va publicar-les sota el nom d'El Quadern Gris com a primer volum de les seves obres completes, però abans les va reelaborar a fons.

El formen descripcions de paisatges, apunts sobre gastronomia, el descobriment de l'Ateneu, les noies, els cigarrets, l'amistat, les festes majors, la literatura, la religió, esdeveniments socials i polítics... I així fins a 500 pàgines plenes d'experiències, moltes vegades ficcionades arran de la saviesa pròpia del pas dels anys.

Carles Guillén i Joan Ollé han adaptat el més essencial d'El Quadern Gris en una obra que es representa al Teatre Romea fins al 13 de febrer i on estan reflectides les dues etapes vitals de Pla. L'actor Ivan Benet interpreta l'escriptor en els anys de joventut, mentre que Joan Anguera dóna vida a l'home madur. El repartiment es completa amb Montserrat Carulla.

El muntatge és una coproducció entre El Canal Centre d'Arts Escèniques Salt/Girona i el Festival Grec. Es va estrenar en aquest darrer el 2009 i se n'han fet 20 representacions, com al Teatre Lliure i a Madrid.

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_