_
_
_
_
AGENDA

Àngel Corella fa ballar el Tívoli

Corella Ballet Castilla y León

Teatre Tívoli

Del 21 al 30 de gener

El ballarí Àngel Corella i la seva companyia, Corella Ballet Castilla y León, tornen a Barcelona per presentar un nou espectacle que fusiona dansa clàssica i contemporània. Seran al Teatre Tívoli des de divendres fins al 30 de gener. El muntatge consta de quatre peces, dues de les quals no s'han vist mai a Espanya. La primera, For 4, és una coreografia de Christopher Wheeldon, amb la música de La mort i la donzella, de Franz Schubert. L'interpreten quatre ballarins, cadascun dels quals mostra, gràcies a variacions, els trets més característics de la seva tècnica.

En canvi, la segona, DGV: danse à grande vitesse, tot i que també és de Wheeldon, la va estrenar al 2006 el Royal Ballet de Londres. Durant 26 minuts, els moviments dels artistes pretenen evocar un viatge per l'existència actual. En realitat, té l'origen en l'encàrrec que la companyia TGV va fer a Michael Nyman, al 1993, per commemorar la línia de tren d'alta velocitat que uneix les ciutats de Lille i París.

El programa de la Corella Ballet Castilla y León també inclou Suite de Raymonda, de Marius Petipá i A. Gorsky, amb música d'Alexandre Glazunov. Estrenada al 1898 al Mariinsky de Sant Petersburg, es considera una de les més delicades coreografies del segle XIX. Té una durada de 30 minuts i l'acció transcorre a la cort hongaresa de l'edat mitjana. Raymonda, la protagonista, és una dona festejada per dos homes de dues religions, la musulmana i la cristiana, en un moment en què les croades per motius de fe estan a l'ordre del dia.

La darrera peça del repertori, Soleá Pas de Deux és, potser, la més especial de l'espectacle. Fusiona flamenc i dansa clàssica perquè l'encarregada de confeccionar la peça no és una altra que l'anomenada ballarina dels braços infinits, María Pagés. Va crear la coreografia especialment per a Corella i la germana d'ell, Carmen, i així la representaran a l'escenari del Tívoli.

"Som una de les millors companyies del món, i els meus ballarins no només pugen a un escenari per cobrar un xec a final de mes, sinó que ho fan perquè els apassiona l'ofici", afirma Corella. L'artista reivindica el paper de la dansa en la cultura, i critica les poques ajudes que reben els artistes d'aquesta disciplina. "El Ministeri està més interessat a donar ajuts al cinema; encara esperem un polític que tingui sensibilitat per la dansa i impulsi grans companyies espanyoles", afirma el ballarí. Defensa el poder educatiu de la disciplina i, de fet, farà un taller per a joves d'11 a 17 anys.

Tot i que la companyia es va comprometre a seguir a Segòvia durant el 2011, Corella explica que la subvenció atorgada és insuficient i que no descarta buscar altres ajuts, també provinents d'arreu de Catalunya. De fet, Figueres ja ha manifestat que vol acollir-la. De moment, mostraran el seu art a la sala barcelonina en 9 úniques sessions.

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_