_
_
_
_
AGENDA

Tornen les plomes de Bettie Page

TABOO

Sala Apolo.

Nou de la Rambla, 113. 15 euros

Una dona amb els cabells, els llavis i la innocència de Marilyn Monroe es treu els guants de setí mentre mou dos ventalls gegants de plomes blanques al ritme del famós Bumps and Grinds de Sonny Lester. Ni som a Hollywood ni als anys cinquanta. Els dijous a la nit, a la Sala Apolo. Benvinguts a Taboo, la primera nit dedicada al burlesc a Barcelona. El Paral.lel ha tret la pols a les plomes de Bettie Page. El burlesque, sorgit als anys cinquanta de les cendres del cabaret i el vodevil, ha tornat per quedar-se.

Desenes de taules rodones amb llums tènues, ocupades per un públic heterogeni en la trentena, omplen la sala. Miss Banbury Cross, la ballarina, s'acomiada. A Londres és la reina del burlesc, que és més de moda que mai. Hi ha qui diu que la metxa l'han encès pel.lícules com Moulin Rouge o Chicago; d'altres creuen que és producte de la febre per les icones pin-up com Dita Von Teese, l'exparella del sinistre cantant Marilyn Manson.

"Barcelona té un passat de nits calentes i espectacles de revista i el burlesque ha connectat molt bé amb la gent", opina Myriam Swanson, l'explosiva cantant de la banda resident a Taboo, Mambo Jambo, liderada pel saxofonista Dani Nel.lo.

El format tradicional consisteix en números de 10 minuts separats per les intervencions del mordaç mestre de cerimònia —aquí Madame Taboo—, que flirteja amb el públic. "Què et passa, que mai no has vist una dona tan gran, no?", li etziba a un noi de la primera fila. La descarada madame obre pas als balls, la màgia —el faquir Paco Polo entreté el públic esclafant la cara contra una catifa de cristalls trencats i sense fer-se mal, és clar— i als Mambo Jambo, que despleguen un repertori de swing, jazz i rhythm and blues que faria ballar una marsopa. Entre el públic, emergeixen barrets de gàngster, talons d'agulla, diademes de plomes i esquenes escotades que ballen amb homes impecables. Brillen els corsés.

Des de l'abril del 2009, una vegada al mes, se celebra una nit de Taboo. "Vam veure que aquí no hi havia oferta, mentre que a Londres o Nova York, estava a l'ordre del dia", explica Nel·lo.

La reobertura de l'antic teatre de varietats El Molino, després de 13 anys tancat, també aportarà una bona injecció al burlesc barceloní. L'espectacle inaugural compta amb un espectacle burlesc gai i el teatre té previst celebrar el primer festival d'aquest gènere a Barcelona.

Aquesta nit hi haurà una nova sessió de Taboo. Les estrelles de la nit seran Vicky Butterfly i Marianne Cheesecake, que vénen des de Londres per portar dos espectacles en els quals l'striptease, l'humor i els ventalls de plomes no faltaran.

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_