L'escena més experimental omple el Poblenou
FESTIVAL ESCENA POBLENOU
www.escenapoblenou.com
14-17 d'octubre
I si s'ha nascut al lloc erroni? Encara que lluny o a prop de l'indret ideal, sempre hi ha persones al voltant. Gent que sent i rep els esdeveniments des de diverses perspectives. Per això, a l'obra El lloc equivocat els espectadors, com els personatges, se separen en quatre direccions. Es tracta de descobrir altres mirades d'una mateixa realitat. L'obra, de la companyia Dimitri Ialta, es representarà els dies 16 i 17 d'octubre, i és una de les propostes del Festival Escena Poblenou. La cita amb les dramatúrgies més contemporànies arriba a la novena edició arrelada al barri, i apostant per convertir-se en un lloc de trobada entre artistes i veïns.
La programació l'ha elaborat per primer cop en solitari la creadora multidisciplinar Ada Vilaró, i la formen 23 espectacles, 8 dels quals són estrena. Tindran lloc des d'avui i fins diumenge en espais tancats i a peu de carrer amb diverses disciplines escèniques; circ, música, teatre d'objectes i dansa. Però, hi ha una condició ineludible per participar-hi: el risc. Risc en la creació, en la investigació, i en les temàtiques de les obres. Un exemple n'és el projecte A Cegues, realitzat per Pere Faura i Iñaki Álvarez. El primer és el coreògraf resident d'un teatre d'Amsterdam. I el segon, un artista plàstic de Vic. No es coneixien i el repte és elaborar un treball partint de l'intercanvi d'experiències. El resultat, Los títulos nunca mueren, serà des d'avui a dissabte a la Sala d'Exposicions de Can Felipa.
Amb tot, el reclam més popular de l'Escena Poblenou d'aquest any és Leo Bassi. El polèmic artista creu que viure sense utopies és malviure. Per això, es transforma en un pallasso i repassa la història d'Europa fins arribar als nostres dies. Gràcies a la disfressa, pot carregar contra les idees polítiques ja siguin de dreta o d'esquerra. Utopía serà el 16 d'octubre al Casino de l'Aliança.
En canvi, pels carrers del Poblenou, divendres i diumenge, hi desfilaran cadires de rodes. La iniciativa, de la companyia Fadundito, pretén mostrar la fragilitat de les persones grans que han de moure's per la ciutat. Ben diferent és Contra las cuerdas, que es representarà dissabte a Can Framis i on David Fernández ballarà amb un violoncel. O Noespotapagarelrobot, de Neus5. Els artistes elaboraran música electrònica i pop, però reclamaran la interacció dels espectadors. El circ per a tota la família serà a càrrec de Disonancia, de la companyia Lapoet. Els seus malabars obren el festival avui a la plaça de Can Felipa.
Tu suscripción se está usando en otro dispositivo
¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?
Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.
FlechaTu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.
Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.
En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.
Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.