_
_
_
_

Agenda

I també... Cites de la setmana, Concerts, Exposicions, Altres

'A l'altre costat de la carretera'. Després de conviure durant un any al barri de Sant Joan de Figueres, habitat majoritàriament per persones d'ètnia gitana, el fotògraf Raimon Solà exposa 44 fotografies que d'una banda mostren la quotidianitat del món gitano sense jutjar-lo i, de l'altra, el que li sorprèn d'allò que li sembla diferent i allunyat de la seva vida diària. A l'era digital, les seves imatges són analògiques, en blanc i negre i virades al seleni, per emfatitzar la gamma de tons foscos i augmentar el dramatisme. (Galeria Tagomago, Barcelona. Fins al 13 de setembre).

'Rússia, segle XX'. L'exposició reuneix més d'un centenar d'obres d'artistes del segle XX que reflecteixen la vida quotidiana russa. (Museu Marítim. Barcelona. Sala de les Naus. Del 18 de juny al 21 de novembre).

'18 Mostra Internacional de Films de Dones'. Lourdes Villagómez presenta dins de la secció A la mexicana. Dones i Animació a Mèxic una mostra de treballs d'animadores l'univers fílmic de les quals abraça des d'una superheroïna punk fins a aventures surreals i experimentals. (Filmoteca, Barcelona. 18 de juny, 19.30 hores).

'Charlie'. Presentació de l'obra de Rafael Peñas, guanyadora del Premi Terenci Moix de la Fundació Arena. (Llibreria Bertrand. Barcelona. 21 de juny, 19.30 hores).

Tertúlia amb William Ospina. El poeta conversarà amb el director Omar Porras sobre el procés de dramatúrgia i creació de la posada en escena de l'obra Bolivar, fragmentos de un sueño, que es podrà veure al Grec els dies 28 i 29 de juny. (Casa Amèrica Catalunya, Còrsega, 299. Barcelona. 22 de juny, 19.30 hores).

Dia de la Música. Coincidint amb el primer dia del solstici d'estiu, arreu del món se celebra una jornada dedicada a la música. Amb aquest motiu, el Palau de la Musica Catalana obre diumenge les portes i convida la gent a passejar per l'emblemàtic auditori modernista, Patrimoni de la Humanitat, i escortar el seu imponent orgue (20 de juny, de 10 a 18 hores). L'endemà, qui obrirà les portes al públic serà el Museu de la Música de Barcelona, situat al complex de L'Auditori, on s'ha programat una audició del gamelan balinès de la seva col·lecció. Al vespre, a la Sala Pau Casals de L'Auditori, s'ha programat un concert amb entrada gratuïta (cal recollir prèviament les entrades a la taquilla). Sota la direcció de Lluís Vila i Casañas, l'Orquestra de Cambra de Granollers, la Coral Sant Jordi, el cor de la demarcació del Barcelonès de la Federació Catalana d'Entitats Corals, tres soliets vocal i un narrador interpretaran l'oratori d'Arthur Honegger Le Roi David. (21 de juny, 20.30 hores).

Teatre

'La càmera lúcida', de Shiro Takatani. Homenatge a Roland Barthes mitjançant un muntatge ple d'imatges minimalistes formades per elements que evolucionen cap a un clímax estètic. (Teatre Lliure. Del 18 al 20 de juny. Divendres, 20.30 hores; dissabte i diumenge, 19 i 22 hores. 24 euros).

'L'Odissea', d'Homer. Director: Antonio Calvo. La llarga tornada del rei d'Ítaca a casa amb la veu de Lluís Soler, la música d'Eduard Iniesta i la traducció de Carles Riba. (Teatre Grec. 20 de juny, 22 hores. De 12 a 22 euros).

'Hot Pepper, Air Conditioner and The Farewell Speech', de Toshi Okada i Chelfitsch Theatre Company. Director: Toshi Okada. Gestos i coreografies s'enllacen en la proposta estètica d'aquesta companyia japonesa per escenificar la problemàtica laboral d'una dona. (Mercat de les Flors. 22, 24 i 25 de juny, 21 hores. 20 euros).

Dansa

'Shinbaï, le vol de l'âme', d'Emmanuelle Huynh i Seiho Okudaira. Ikebana i dansa contemporània junts es converteixen en una metàfora del món. (Convent de Sant Agustí. 19 i 20 de juny, 22 hores. 20 euros).

Música

'Spectra test pattern'. Nit Grec-Sónar amb Ryoji Ikeda. Gran instal·lació dissenyada per al Teatre Grec en el qual la llum i el so es tracten com si fossin materials escultòrics. L'espectacle es podrà contemplar des de tota la ciutat i marca el començament del Panorama Japó i el Festival Sónar. (Teatre Grec. 17 de juny, 22.30 i 00.30 hores. 5 euros).

www.bcn.cat/grec

Concerts

Dijous 17

Diego el Cigala. Al seu nou disc Cigala & Tango, el cantaor vesteix la tradició argentina de flamenc en interpretar els onze tangos que li han fet "més mal". (Etnival. Palau de Congressos de Girona, 21 hores. 35 euros).

David Bisbal. El d'Almeria porta a Barcelona el nou treball Sin mirar atrás, compost per 13 temes plens de ritmes llatins. (Palau Sant Jordi, 21.30 hores. 28-80 euros).

Divendres 18

Ozomatli. Rock, hip-hop, salsa i cúmbia són alguns dels estils que cultiva aquesta formació californiana que canta en anglès i espanyol. (Etnival, 21 hores).

Dissabte 19

Estopa. Els germans Muñoz actuen amb l'espectacle 'X' del qual ja han venut les 10.000 entrades fa temps. Al novembre van publicar Estopa X Anniversarivm, un disc de col.laboracions i directes amb què celebren els seus 10 anys. (Pavelló Olímpic. Badalona, 22 hores. 24 euros).

Dilluns 22

Placebo. El grup de rock alternatiu anglès porta els seus últims temes a Barcelona. (Sant Jordi Club, 21.30 hores. 40 euros).

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_