_
_
_
_
AGENDA

Dues puces amb molt d'humor

ME SIENTO PULGA

Teatre Capitol, Sala Pepe

Rubianes, Barcelona, fins al 25

de juliol

Proposta molt simpàtica la d'aquestes dues fantàstiques actrius madrilenyes, Susana Hernández i Ascen López: pujar a l'escenari amb un grapat de textos d'Enrique Jarciel Poncela (tan de moda a Barcelona) i Miguel Mihura per fer passar al públic una bona estona, durant una mica més d'una hora, a base d'un humor fi poc freqüent i una gran exhibició de taules.

Són, la Susana i l'Ascen, amb el seu Me siento pulga a la Sala Pepe Rubianes del Teatre Capitol de la ciutat, des d'ahir a la nit fins al 25 de juliol. "Hem fet una dramatúrgia a partir de textos no teatrals de Jardiel i Mihura", explica Hernández, "dos autors a qui admirem molt, a part de pel seu enginy, pel fet que van donar una mica d'aire fresc a l'atmosfera enrarida del franquisme".

Són, assenyala l'actriu, textos periodístics en bona part, amb una barreja d'absurd, esbojarrat, inversemblant i avantguardista —el poble mariner sense mar—, i d'enginy verbal, que tracten els temes més diversos, sempre amb una mirada comicopoètica i un vernís de trivialitat deliciosa. No hi ha cap més fil conductor en l'espectacle que la presència de les dues intèrprets, el joc amb el llenguatge i un humor "molt blanc, tan sorprenent avui, que provoca un somriure continu amb moments de riure obert en determinats gags".

Tot i que no es pot parlar d'una història, sí que tenen lloc en l'espectacle petites situacions en què les dues actrius protagonitzen alguns personatges.

Me siento pulga és una nova versió d'un espectacle que la Susana i l'Ascen han passejat per Espanya durant 10 anys. Més depurat, amb textos nous i acompanyat de música de Carlos Gardel i Astor Piazzola, el muntatge reivindica Jardiel Poncela i Mihura, dos autors amb un humor que "casa molt bé" i que pretén alegrar, al teatre de les Rambles, aquest estiu a punt de començar.

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_